Finish City Pier City

Gezondheidsperikelen, Siberische kou… Marieke startte verre van goed voorbereid aan de City Pier City. Maar een loopevenement in haar eigen achtertuin om die redenen annuleren, no way! En dus stond ze gewoon aan de start van de 10 km.

Voor de zesde keer deed ik mee aan de City Pier City 10 kilometer in Den Haag. Dat is waar ik mijn eerste 10 kilometer heb gelopen, in mijn eigen stadje, lekker dichtbij huis. Dit jaar was ik er niet zo zeker van of ik zou gaan. Ik had weinig getraind afgelopen jaar. En daar hou ik niet van, onvoorbereid een loop doen. Toch had ik een doel nodig en daarom een startbewijs gekocht. Ik liep in de winter weer wat vaker en het voelde goed. Tot het een paar weken zo koud was, dat ik de deur niet meer uit wilde om te sporten.

>>Marieke schreef ook: Lekker met het gezin op wintersport

 

Alleen in het startvak van de City Pier City

En de CPC kwam dichterbij… Vorige week liep ik mijn testrondje en dat ging redelijk. Dus ik besloot te gaan. Gewoon om mee te doen, met velen van mijn oude loopclub. Altijd gezellig. Deze keer ging ik wel alleen er naartoe en stond ik voor het eerst alleen in het startvak. Ik had nog geprobeerd met mede SVS vrouw Marieke van den Berg te gaan, maar zij zat in de eerste startgolf en ik in de tweede.

Het was perfect loopweer, 11 graden, geen zon, weinig wind. Echt prima. De sfeer op het Malieveld was goed, het was alleen nogal modderig door de regen die eerder die ochtend met bakken uit de hemel kwam. Maar nu was het droog. Opgetogen en licht zenuwachtig toog ik naar de start. Ik probeerde zoveel mogelijk voorin het vak te komen, dat vind ik altijd fijn. Dan hoef je niet in te halen. Dat lukte niet helemaal en ik had moeite om weg te komen na het startschot.

>>Marieke’s blog: Je kind op zwemles, van sportende moeder naar toeschouwer

 

Kilometerblokjes en positief denken

Het was erg druk en de massa kwam niet op gang. Na wat ellebogenwerk en veel excuses kwam ik verder naar voren. Ik liep moeizaam, mijn ademhaling was snel en hoog. Maar ik deelde de race op in kilometerblokjes en probeerde positief te denken. Als ik maar onder de tafel van 6 bleef, kon ik onder het uur eindigen. Dat lukte aardig. Bij het 3 km punt begon mijn heup wat te zeuren, maar dat zakte gelukkig snel weg. Die vervelende heuvel bij 5 km, ik vervloek ‘m altijd even. (lees verder onder de afbeelding)

Meedoen aan de City Pier City

Daarna gelukkig een waterpunt, even drinken en over mijn hoofd gooien. En over de helft! Ik bleef redelijk op tempo. Bij 8 km kreeg ik het zwaar. Er begon een blaar pijn te doen onder mijn voet. Een kilometer verder zat ik stuk, mijn ademhaling ging steeds moeizamer en sneller, ik werd erg misselijk. Toen pikte een meisje me op en zei dat ze me naar de finish zou helpen. Wat een engel!

>> Marieke schreef ook: Bootcamp rules!

 

Lopen op ervaring en karakter

En daar aan het hek stond ineens mijn vroegere loopmaatje! Ik vloog weer even. Heerlijk. Het laatste stuk ging heel moeizaam maar het was gelukt! Ik heb deze keer niet op een goede training gelopen, maar op ervaring en karakter. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het opknippen heeft me enorm geholpen. Kleine brokjes zijn makkelijker dan opzien tegen dat hele stuk. En even bijzetten als je merkt dat je vertraagt. Het werkte!

Ik finishte net onder het uur, was helemaal kapot en kon niet meer. Het liefst wilde ik over een hekje hangen en overgeven. Maar een EHBO’er ving me op, hielp me rechtop te blijven staan en mijn ademhaling (door de neus in) rustig te krijgen. En toen zakte de misselijkheid weg. Op naar de medaille en water.

>>Marieke’s blog: De Siberische snijder: mtb-en in de winter

 

Voor, met en tegen mezelf

Wat is hardlopen toch mooi! Jaren heb ik op middelmatig niveau aan teamsporten gedaan, gezellig en prima. En nu sport ik vooral voor mezelf, met en tegen mezelf. Wat een overwinning als het dan weer lukt! En uiteindelijk is het toch een groepsgebeuren omdat de sfeer met al die lopers en supporters super leuk en gezellig is.

-Marieke-

mooie custom hardloopshirts

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.