vrouw tijdens hardlopen in de lente

Alleen de échte bikkels liepen hard in die Siberische kou van laatst. Marieke hoorde daar niet bij, smoezen te over. Zij houdt meer van hardlopen in de lente. Lekker genieten van de warmte en allemaal leuke plannen maken voor de warme maanden.

Zo zat ik op een zondagochtend nog lekker lui in bed met een krantje erbij. Vlak voor de lunch nog een half uur krachttraining en daarna een lekkere groente omelet en een boterham gegeten. En ja hoor daar ging ik: hardlopen in de lente, hoewel het erg nog best fris uitzag wel.

>>Doe mee met Het Nationale Park de Hoge Veluwe organiseert GPX-run

 

Het gelukzalige gevoel van hardlopen in de lente

Heel warm aangekleed dus, maar het was helemaal niet koud! Ik rende nog maar een kilometer of de muts ging af, handschoenen uit. Jasje open bij drie kilometer. Liep ik lekker door het Haagse Bos, had ik ineens een runners high! De wildste hardloopplannen gingen door mijn hoofd. En vooral dat gelukzalige gevoel. Dat was ik bijna vergeten!

Het hielp natuurlijk enorm dat de zon scheen, de vogeltjes floten en ik letterlijk de lente kon ruiken terwijl ik buiten liep. Er waren nog wat krokussen te zien in het Bos en op de vijver lag nog ijs. Maar dit was echt hardlopen in de lente hoor! Terwijl er twee dagen eerder nog geschaatst werd op de vijver. Wat een overgang zeg!

>>Lees ook: Hardlopen met kinderen doe je zo

 

Minimaal 1x per week een rondje hardlopen

Het was voor mij een testloop voor de 10K City Pier City. Dus liep ik in iets meer dan een uur ongeveer 9 kilometer. En dat ging prima, dan kan ik ook wel 10 lopen. Wat was het fijn, en ik ga nu dus gewoon weer minimaal 1x per week een rondje hardlopen. Want ik loop 4 april de Ambtenaren Veldloop en eind mei de Stuwwaltrail. En in augustus natuurlijk weer zoals ieder jaar op Vlieland, 10 kilometer of de halve marathon. Heerlijk die plannen!

>>Lees ook: Doe dit als hardloper elke week

 

Thuis gekomen was ik echt blij, hardlopen in de lente is zo heerlijk! Maar ik was ook heel moe. Snel onder de douche, daarna nog moeier. Mijn benen deden pijn en ik wilde echt even liggen. Dus een middagdutje gedaan met mijn kids. Zij een film en Donald Duckjes, ik een muziekje en een slaapje. Helemaal prima!

Twee trainingen op een dag is best veel gevraagd van je lichaam en ik gebruik natuurlijk medicijnen, waar mijn spieren veel last van hebben. Daar houd ik nu rekening mee. Geen plannen na een duurloop en misschien maar geen twee trainingen op een dag meer. Maar de lente is begonnen, in mijn hoofd! Ik heb plannen, energie en zin om weer lekker te hardlopen.

-Marieke-

 

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.