NK Veldloop voor Ambtenaren in Breda

Al een aantal jaren doet Marieke mee aan het NK Veldloop voor Ambtenaren. Voer voor leuke grappen, we geven het gelijk toe. Maar realiseer je wel dat dit écht een heel groot evenement is waar duizenden ambtenaren aan meedoen. Door zand, blubber, bos, heuvels en weilanden hè. Want het is een veldloop. 

Ieder jaar organiseert een andere gemeente het NK Veldloop voor ambtenaren. Zo komen we dus steeds in een nieuw gebied, altijd weer een verrassing. Meestal is er een 12, 9 en 6 kilometer veldloop en sinds vorig jaar kan er ook gewandeld worden.

>>Wat is er zo leuk aan de vier mijl van Groningen

 

Trainingspakken en shirts met logo

Dit jaar was het georganiseerd door de gemeente Breda, bij het Breepark op de Bavelseberg. Dat is een soort natuurgebied op een oude vuilstort. Inmiddels mooi groen met schaapjes, heuvels en slootjes. Wij doen altijd mee met een stuk of twintig collega’s en dit jaar zelfs meer, omdat er ook veel wandelaars mee gingen. Om goed voor de dag te komen, hadden we zelfs trainingspakken en nieuwe hardloopshirts geregeld. Met logo natuurlijk.

Mijn voorbereiding was niet goed. Al eerder schreef ik over de City Pier City die ik vooral op karakter heb gelopen. Behoorlijk zwaar dus. Met mezelf had ik afgesproken wel mee te gaan naar Breda, en dan een uur voor de start te beslissen of ik zou lopen. In de ochtend ging ik alvast kijken naar de 12 kilometer, om mijn collega’s aan te moedigen en foto’s te maken.

>>Ik liep een halve marathon!

 

Zwaar parcours met flinke heuvels

Hartstikke leuk, maar wat was het parcours zwaar. Heel nat, modderig en met een flinke heuvel er in. Over gras, door plassen en zei ik al modder? We liepen de heuvel op en ik hijgde als een paard. Bij het vastmaken van mijn veters liep mijn hoofd helemaal vol. Een verkoudheid en slecht slapen vroeg zijn tol. Ik besloot niet te lopen.

Al snel had ik me er bij neergelegd. Ik kon me namelijk nog levendig voorstellen hoe ik vier jaar geleden wel ging lopen. Het was te warm, ik had te weinig gedronken (was geen water meer beschikbaar). Later die dag heeft een collega me naar huis moeten brengen, omdat ik alleen nog maar kon overgeven en zo’n hoofdpijn had. Dat ga ik dus nooit meer doen. Ik loop voor mezelf en hoef me niet te bewijzen. Mijn collega’s probeerden me nog over te halen. Maar nee hoor, ik ging echt niet lopen.

>>Poepen tijdens het hardlopen

 

Collega’s supporten

De hele dag door toch flink gewandeld om collega’s te supporten, ook hartstikke leuk. Ik paste zelfs een afstand lang op een meisje van zes, dochter van een collega. Helemaal leuk, ze stond steeds zo te springen als haar mama voorbij kwam. In totaal heb ik 10 kilometer gewandeld om mijn collega’s aan te moedigen, mijn dagdoel ruim gehaald.

Aan het einde van de dag gingen we lekker samen uit eten in Breda. Zo hadden we een mooie afsluiting van de dag voor we weer gezamenlijk naar Schiedam vertrokken. Daar met een paar collega’s verder met de trein naar huis. Was ik toch nog moe maar voldaan, ondanks dat ik geen veldloop gedaan heb.

-Marieke-

>>IJsselloop 2018: mijn eerste hardloopevenement

mooie custom hardloopshirts

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.