Ik heb al veel vrouwen getraind in de jaren dat ik hardlooptrainer ben. Vooral beginnende loopsters zie ik soms met de gekste kleding lopen. Vooral vrouwen met een wat grotere cup of juist een buik zie ik vaak in mannenjasjes. Dat is zonde, want behalve dat ze vaak niet zo’n toffe kleur hebben, staan ze onnodig grof.

Juist als je wat voller bent, is een jasje met een vrouwelijke snit belangrijk. Iets meer ruimte bij je borsten en juist bij je heupen of buik wat meer stof. Niet alleen staat dat beter, het vergroot ook je bewegingsvrijheid. Toch is ook hier xxl de grootste maat die we bij de meeste merken vinden kunnen. De grote merken zoals onder andere Nike gaan niet eens zo ver. Of winkels kopen dat niet in. We zoeken verder, maar laten je ook al zien wat we tot dusver gevonden hebben. Best leuk allemaal…

Hardloopkleding in maat xxl

Dit jasje van Rogelli is subliem, een beetje meisjesachtig. De lijnen en kleurverschilen in het jasje zorgen ervoor dat je oog naar je schouders getrokken wordt. Het jasje is licht van materiaal en kleedt ook zo af.

hardloopjasje grote maat

 

Een simpel zwart hardloopjasje van goed materiaal is erg fijn. Het houdt de wind en kou buiten. Je ziet er in combinatie met je tight mooi uit. Wist je dat het optisch mooier staat als je alles in één kleur draagt?

hardloopjasje xxl

 

Een hardloopjasje zonder mouwen, dat is toch wel zo fijn. Tot ver in de wintermaanden kan je het tijdens het hardlopen nog warm hebben. Dit jasje houdt je bovenlijf warm maar geeft ook koeling door dat het geen mouwen heeft. Een fijn shirt eronder en lopen maar.

hardloopkleding maatje meer

 

Het nadeel van donkere kleding is dat je minder goed zichtbaar bent. Dit hardloopjasje van Puma heeft daarom reflectie in de print verwerkt. Zodra het licht van koplampen op je schijnt, ben je goed zichtbaar.

hiphardlopen grote maten

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.