Groot nieuws! We hebben een nieuw merk in onze Stoere Vrouwen Sporten Shop: Lornah Sports heet het. Top kwaliteit hardloopkleding met Afrikaanse roots en kleuren. Genoemd naar bedenkster en hardloopster Lornah Kiplagat.

Jullie weten toch wel wie zij is? Lornah is de in Kenia geboren marathonloopster die Nederland op zijn kop heeft gezet. Ze heeft meerdere wereldrecords op haar naam staan en daarbij ook wereld- en een Europese titels bemachtigd. Maar vooral is ze de vrouw die deze mooie resultaten voor Nederland liep. Nadat ze in 1999 naar Nederland verhuisde nam ze in 2003 de Nederlandse nationaliteit aan. Ineens hadden we een toploopster die tijdens het WK 4e werd op de 10.000 meter. En die bijna alle Nederlandse records verbrak. Het jaar erna kwam ze voor ons land uit op de Spelen in Athene en werd 5e. Lornah bracht met haar Keniaanse roots de Afrikaanse snelheid naar de Nederlandse atletiek. En met die snelheid werd ze in de jaren daarop de snelste van de hele wereld.

De kleuren van de Masaï

Lornah weet als geen ander hoe belangrijk goed zittende sportkleding is. Maar met zoveel trainingsuren als zij in haar hele leven al maakte weet ze ook dat mooie sportkleding veel leuker is dan steeds hetzelfde saaie kloffie. Ze bedacht een eigen hardloopmerk met de prints en schoonheid van Afrika. Gemaakt voor sportvrouwen, functioneel en mooi: Lorah Sports. Gemaakt van een hoge kwaliteit stof, een goede snit en een te gekke look.

De eerste collectie was meteen een succes. De opvallende designs en kleuren vielen op en in de smaak. En de tweede collectie zal wel net zo succesvol zijn. De kleuren zijn nog mooier dan bij de eerste collectie vind ik. Iets meer ingetogen, maar met veel meer stijl.
Geïnspireerd op de Masaï zijn er rode shirts, shorts en tights, maar ook mooie zwarte met grafische Afrikaanse prints. De ontwerpen zijn origineel en modieus. Enerzijds opvallend, maar niet zo schreeuwerig zoals je bij veel andere merken ziet. En de kleuren vind ik goed gekozen. Het rood wat de Masaï vaak dragen staat heel goed bij hun donkere huid, maar ook bij mijn lichte kleur. Het is echt kleding die de hardlopende vrouw complimenteert.

Bijzondere hardloopkleding

Geen enkel item is standaard. De topjes hebben allemaal iets wat ze bijzonder maakt, een print, plooitje of bandje wat opvalt. De shirts hebben een mooie print op de schouders en anderen lopen door op de rug. Ook de shorts en tights zijn gaaf. Zwart of rood als basiskleur en afgewerkt met grote prints of kleine randjes. Elk item uit deze collectie straalt Afrika uit. De grafische prints ogen authentiek en combineren goed met een simpele zwarte tight of jasje.

Van een aantal ervaren Lornah loopsters weet ik dat de broeken niet afzakken, zowel bij een atletisch lijf als bij de gewone vrouw. Je ziet dat de kleding is bedacht door een sportvrouw die wilt dat haar kleding haar prestatie niet belemmerd. De wijde shorts hebben allemaal een binnenbroekje met een langere pijp om schuurplekken te voorkomen en de shirts geven ruimte bij de schouder zodat je niet steeds je mouw voelt bij je armbeweging. De maten kunnen wat klein vallen. Daarom heb ik voor een L gekozen terwijl ik bij de meeste merken een M ben. Dus ben je een maatje 42 dan koop je van dit merk het beste de XL.

Ik heb mijn favoriete items op een rij gezet, maar in onze shop hebben we nog veel meer. De hele collectie van dit jaar staat er en is per direct leverbaar. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over dit prachtige merk. Welk item zou jij het liefste aan je hardloopcollectie willen toevoegen?

www.shop.stoerevrouwensporten.nl

koop lornah online

De Nuru runningtop laat je schouders goed uitkomen, maar zit wat losser rondom je buik. Hierdoor zit hij bij alle vrouwen mooi, ook als je een beetje een buikje hebt. Door het accent aan de bovenkant en op de rug trek het oog daar heen. Gecombineerd met een zwarte tight kleed dit erg goed af. Lornah Nuru – €59.00

Lornah Kiplagat hardloopshirt online shop

Het Zuri hardloopshirt is te gek. Denk aan een zwarte tight en zelfs een zwart jasje misschien en dan dit shirt. Dat is echt mode in hardloopkleding. Ik zie mezelf hier wel training in geven! Fijn is de snit, hij is getailleerd en ziet er daarom mooi vrouwelijk uit. De mouwtjes en schouders zijn niet te strak, hierdoor kan de sportvrouw met wat spieren het ook gewoon aantrekken. Lornah – Zuri €45.00

koop lornah sports online

Het mooie rode setje in de kleuren van de Masai! Een shirt en een short. Een prachtige combinatie, vooral als je de fijne print op het shirt zit. Deze short heeft niet van die langere pijpjes, dit kan je opvangen door er zelf een shortje onder te dragen.

Lornah Sifa short €49.00
Lornah Kamara hardlooptop €59.00

kanene-sport-short

Mijn favoriet, de zwarte short met de mooie pijpjes. Ik denk aan mijn zwarte Nike Free en een simpel zwart shirtje, de ondergaande avondzon en gaan!

Lornah – Kanene short €49.00

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.