“Moeder en dochter rennen in Kaapstad” kopte de Stentor – ofwel de krant van het Oostelijke deel van het land – een week of wat terug. Er stond een artikel in over een moeder en dochter die gingen rennen in Zuid Afrika. As we speak zitten ze daar en wij hebben Sam – de dochter – gevraagd ons op de hoogte te houden.

De moeder van Sam loopt al zeker tien jaar hard en toen Sam ontdekte dat haar moeder sneller was dan zij, is ze zelf ook gaan trainen. Hardlopen beviel haar goed en ze pakte het serieus aan. En een half jaar geleden ontstond het idee om de Two Oceans te gaan lopen. Deze Ultraloop in Zuid Afrika die langs de Atlantische- en de Indische Oceaan gaat is erg zwaar. En niet alleen om zijn lengte van meer dan 50 kilometer, er zit ook aardig wat hoogte verschil in het parcours. En daar komt bij dat de temperatuur in het nazomerende Zuid Afrika voor ons aan de hoge kant is.

Er doen best veel Nederlanders mee aan de Two Oceans dit jaar. Zo staan Fieke en Francien van Girlslove2run voor de tweede keer aan de start en gaan ook Jordy en Edgar van Run2Day hem lopen. En toen wij in de Stentor lazen dat een moeder en dochter uit Deventer – jawel het Deventer van Rose en Rhodé, het Deventer waar Stoere Vrouwen Sporten gemaakt wordt – deze bijzondere race zouden lopen, wisten wij het zeker: wij moesten deze vrouwen vinden. Dat lukte en Sam gaat ons de komende dagen foto’s en berichtjes uit Kaapstad sturen. Ze laat ons zien wat zij ziet en vertelt hoe de dagen voor, tijdens en na de race haar afgaan. Dus lieve Stoere Vrouwen, wij presenteren aan jullie…. de enige…. de echte…. De Sam!

 

IMG_20150402_233724_resized

Groet’n uut Kaapstad!

Om zeven uur voor een trainingsrondje met voorzichtige blote benen verzamelen voor het hotel. Een halve kilometer later al wensen dat ik minder kleren droeg. Meer water had gedronken. Dit is klimmen dat je nauwelijks kunt oefenen. Dit is: niet vooruit denken, niet hopen dat na deze bocht de weg weer omlaag gaat, niet twijfelen. Stap voor stap, en verder niks. Echt niks.

Weer terug bij het hotel springen we met hardloopbroek en al in het ijskoude zwembad. Daar is het eindelijk: vakantiegevoel. Later halen we onze startnummers op en laten ons masseren. Met de bus rijden we een deel van de route. Mijn ontzag voor degenen die zich aan 56 kilometer zullen wagen, stijgt in nog stijlere mate dan de weg die voor me ligt. Gelukkig leidt het uitzicht een beetje af.

‘s Avonds eten we grote schalen sushi en praten we over trainingsmaanden, blessures, andere wedstrijden, andere plannen. Langzaam wen ik aan al deze nieuwe mensen en begint mijn verlegenheid af te nemen. Zeg ik soms iets. Zeg ik: misschien ga ik hierna wel… en maak ik die zin zonder omwegen af. Langzaam krijg ik weer zin in wat ik zaterdag ga doen: lopen, het mooiste gevecht leveren dat ik ken. Lopen totdat ik zo dichtbij mogelijk bij mijn verste grenzen ben.

Net als bij elk ander loopevenement heeft de Two Oceans verschillende afstanden. Sam loopt de halve van 21 kilometer. Het eerste deel van het parcours bestaat uit alleen maar klimmen. Zaterdag rond een uur of zes gaat ze van start. Meer lezen van Sam? Over bijvoorbeeld haar weg naar Kaapstad? Maar ook leuke andere blogs? Ga dan even naar haar website Sam Schrijft 

IMG_20150402_125029_resized

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.