Er is mij iets opgevallen: hardlopers zijn sociale mensen. Niet alleen als je elkaar tegenkomt op straat en net zoals buschauffeurs een handje opsteekt naar elkaar. Sinds een tijdje behoor ik tot de ‘hardloopclan’ van mijn werk. En dat gaat verder dan alleen de trainingservaringen uitwisselen bij de koffieautomaat. We hebben laatst zelfs een hardloopclinic gevolgd bij onze eigen Rose.

Het was toch wel wat awkward om in m’n tight en hardloopshirt tussen mijn collega’s te staan. Dat gevoel hadden we allemaal wel een beetje maar gelukkig overheerste het enthousiasme om met z’n allen die clinic te gaan doen. Alsof we op schoolreisje gingen, die sfeer hing de hele dag een beetje op ons kantoor. Als brave schoolkinderen stonden we dan ook te wachten op Rose en Astrid, die de clinic zouden geven.

Die clinic gebruikten we als ‘kick off’ van onze officiële bedrijfsloopgroep. We zien elkaar altijd in overleggen, meestal druk en praten vooral over alle projecten en deadlines waar we mee te maken hebben. Bij toeval ontdekten we dat er best wel wat hardlopende collega’s zijn en we merkten allemaal dat die gemeenschappelijke hobby voor een bepaalde verbintenis zorgde. Collega Fenna kwam met het idee om een loopgroep te vormen.

En dat is me toch leuk zeg! Letterlijk alle afdelingen en functieniveaus waren vertegenwoordigd bij de clinic. Sommigen nog beginnend en een beetje onzeker, anderen in training voor de halve marathon maar eigenlijk nauwelijks kennis over hardlooptechniek en dat soort zaken. Kortom: een gekleurd palet aan mensen met één en dezelfde passie. In no time waren we vergeten dat we eigenlijk elkaars collega’s zijn en liepen we als ware hardloopmatties door het park.

Maar goed, dan heb je die clinic gedaan en sta je weer met z’n allen op kantoor. Bezwete koppies, even wat ervaringen uitwisselen nog en dat was het dan? Nopes, wij pakken het serieus aan bij het LKCA. In oktober doen we mee aan een kleinschalig loopje door het Utrechtse landschap en her en der worden agenda’s getrokken om samen te trainen. Ga ik binnenkort ook doen, samen met een collega/vriendin langs het Amsterdam Rijnkanaal met als eindpunt een gezellig eettentje.

Wat zou het toch gaaf zijn als we in de toekomst gewoon onder werktijd onze hardloopkleren konden aantrekken voor een rondje. Oké, geen complete marathon dan natuurlijk maar gewoon even 20 minuten door het park. Het is algemeen bekend dat sporten en bewegen goed is voor de productiviteit, dus het werk heeft er alleen maar voordeel mee! Klein probleempje: we hebben geen douche. En om nou je kamer te delen met een zuur geurende collega? Nee, da’s toch minder.

 

Zelf een loopgroep starten?

Ben je nou enthousiast geworden en wil je ook met je collega’s een loopgroep vormen? Overweeg dan serieus zo’n clinic bij Rose. Gegarandeerd dat je er wat van opsteekt en voor de teamspirit is het sowieso een aanrader. En als je dan ook nog een paar evenementen kiest waar je aan wilt meedoen met z’n allen, dan heb je ook nog eens een gezamenlijk doel. Wedden dat er in no time nog meer collega’s zijn die zich bij de loopgroep melden?

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.