Trainer voor de Strong Sister Run

Mediaal tibiaal stress syndroom. Klinkt ernstig, niet waar? Zo heet de allereerste officiële blessure van Wieke. Het spiertje achter haar scheenbeen is geïrriteerd omdat haar voetboog te ver doorzakt tijdens het hardlopen. Dat zorgt voor te veel spanning op dat spiertje en dat vindt ie niet leuk. 

En zo had ik een afspraak staan bij de fysio. Dit vond ik best spannend, want ik was nog nooit bij een fysiotherapeut geweest. Gelukkig vertelde Kirsten me dat fysio’s best aardige mensen zijn. En krijg nou wat, ze had gelijk! ‘Mijn’ fysio was heel geduldig, legde alles goed uit en hij heeft me maar een heel klein beetje pijn gedaan. Hij vertelde me dus ook dat ik een milde vorm van MTSS heb. Deze blessure komt vrij vaak voor en het wordt ook wel ‘shin splint’ genoemd. Het schijnt dat vrouwen er sneller last van hebben dan mannen. Hebben wij weer, met onze brede heupen. Gelukkig is het vrij simpel te behandelen. Mijn been hoeft er niet af, ik hoef ook niet geopereerd te worden (tip: niet googelen voordat je naar de fysio gaat), maar ik mag even niet hardlopen. In ieder geval een week. Ook moet ik zooltjes kopen voor in mijn schoenen. Als ik de ‘normale’ dingen weer pijnvrij kan doen, dan mag ik voorzichtig weer beginnen met hardlopen.

De fysio heeft een stuk felroze (FELROZE!!!) tape op mijn scheenbeen geplakt. Ik had al wel vaker mensen met dit soort tape gezien en ik wist nooit waar het voor was. Nou, nu dus wel! In mijn geval trekt het mijn huid iets omhoog, elke keer als ik een stap zet. Dit bevordert de doorbloeding, waardoor mijn been beter kan herstellen. Briljant toch? En ik moet jullie eerlijk bekennen, ik ben best trots op mijn tape. Ik voel me nu namelijk een echte sporter (is dat gek?). Te pas en te onpas laat ik mijn been zien. Aan mijn vriend terwijl hij een film kijkt, op een verjaardag tijdens een kopje thee en op Instagram met een paar toepasselijke hashtags. Ik heb tape!

Een week niet hardlopen, dat is nog wel te overzien. Het geeft me zelfs wat ruimte om dingen te doen waar ik mezelf geen tijd voor gunde. Ik heb nog een stapel tijdschriften liggen en ik wil alvast wat leuke dingen maken om ons huis mee te versieren met Kerst. Verder heb ik een tijd geleden mozaïekspullen gekocht die ik nog moet uitproberen. En ik bedenk me net dat ik nog een muur in de woonkamer heb die wel wat versiering kan gebruiken.

Hmm, misschien moet ik de fysio vragen om nog een week…

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.