Myra was nog niet goed en wel begonnen met het schema 100 dagen Sportrusten richting marathon Leiden toen er een kink in de kabel kwam. Of eigenlijk, een kink in haar knie. Bekende problemen met haar meniscus, dus even niet lopen. En dat is best moeilijk, als je volgens een strak schema traint.

Paniek? Een beetje. Tot ik me realiseerde dat er nog geen man (of vrouw) over boord was, omdat de mannen van Sportrusten zeggen dat je maximaal 20% van je trainingen kunt missen zonder in de problemen te komen. Een snel rekensommetje leerde mij dat ik dus ongeveer 10 trainingen mocht laten schieten. Maar dat was ik niet van plan. Wel heb ik een paar verstandige keuzes gemaakt en zelfs een kwartier voor de start van een trailrun afgezien van deelname, omdat mijn knie bij het inlopen niet helemaal jofel voelde.

Er moest natuurlijk wel iets gebeuren om mij weer op weg te krijgen. Dus maakte ik maar weer eens een afspraak bij de fysio. Even was ik bang dat hij ging zeggen dat ik die hele marathon wel op mijn buik kon schrijven, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Nog een paar dagen extra rust en dan mocht ik het weer voorzichtig proberen.
Ik was nog wel zo eigenwijs dat ik op 6 maart de CPC heb gelopen. Met een brace om mijn knie stond ik aan de start, met het vaste voornemen om die 10 kilometer in een rustig tempo te lopen, in plaats van ‘voluit’ zoals in het schema stond. Dat ging niet helemaal goed. Ik liep namelijk veel sneller dan gepland, maar tegelijkertijd ging het zo lekker dat ik het maar gelaten heb en toch nog een redelijke tijd heb gelopen.

Maar goed, die knie deed nog steeds niet wat ik wilde dat ie deed. Dus maakte ik een afspraak met een andere behandelaar, zo eentje van het martelende soort. Zo eentje die niet de pijnlijke plekken zelf als uitgangspunt neemt, maar de oorzaak ervan. En die oorzaak zat hem bij mij, net als al die andere keren dat ik bij hem ben geweest, in een scheefstand van mijn ruggenwervels. Die hij vervolgens op een rechttoe-rechtaan manier weer in het gareel zette. Na nog een pijnlijke massage van mijn hamstring en een paar naalden als toetje en ik mocht weer gaan hardlopen. Geen beperkingen. Wel de raad om volgende keer niet zo lang te wachten tot ik weer bij hem langs zou komen.

En zo pakte ik mijn schema het afgelopen weekend weer op. Met nog steeds het volste vertrouwen dat het mij gaat lukken om goed voorbereid in Leiden aan de start te staan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.