hardlopende vrouwen

Sneller worden, het is één van de lastigste dingen voor duursporters. Of we nu hardlopen of fietsen, bijna allemaal hebben we dat ene tempo waar we graag in hardlopen en alles daarboven is maar zwaar. Toch kan je met deze simpele en leuke training jezelf aardig wat sneller maken. Rose vertelt hoe zij van training een spelletje maakt.

Bijna alle hardlopers die ik spreek hebben een mening over intervallen. Deze trainingsvorm is of heel geliefd of juist niet. Mensen denken dat het per definitie zwaar is of dat je bij elke interval heel diep moet gaan. Weer anderen denken dat het een hele hardlooptraining dezelfde herhaling is en dat vinden veel lopers niet zo aantrekkelijk. Jammer, want een paar intervallen kunnen je training enorm opleuken. Daarbij zijn versnellingen functioneel. Je helt je lichaam aan snelheid te wennen en leert het om tijdens het lopen te herstellen.

>>Waar hardlopers aan denken tijdens het hardlopen

 

Intervaltraining voor hardlopers

Een tijdje terug schreef ik al een blogje over een leuke training met versnellingen. Een onvoorspelbare hardlooptraining omdat je er lantaarnpalen en dobbelstenen bij gebruikt. Voor die training heb je een lang stuk weg met lantaarnpalen nodig én twee dobbelstenen. Het aantal ogen staat gelijk aan het aantal lantaarnpalen wat je moet rennen.
Bij deze training ren je hard heen en dribbel je terug. Zodoende blijf je dus de hele tijd op datzelfde stukje weg. Daar moet je maar zin in hebben. Omdat ik wel snap dat niet iedereen op een hardlooptraining op één stukje weg zit te wachten heb ik een andere leuke inteval variatie voor je: zigzaggen.

>>Hardlooptraining voor een hogere snelheid: Snel, sneller, snelst

 

Leuke hardlooptraining om sneller te worden

Zigzaggen is één van de snelheidstrainingen voor hardlopers die ik het liefste doe. Ik neem mezelf voor om een bepaalde tijd te trainen, maar weet vooraf nog niet hoe mijn training zal zijn. Zigzaggen is heel simpel, je hebt nodig een woonwijk of gewoon de stad en je gaat de ene keer links en de andere keer rechts. Je loopt dus niet in een rechte lijn en ook geen echt rondje. Het ene stratenblok loop je in een laag tempo en het andere in een hoge. Het kan maar zo zijn dat je twee lange snelle straten hebt met een korte langzame ertussen. Maar het is soms ook andersom. Ik ben dol op deze hardlooptraining. Hij geeft een goede trainingsprikkel, maar laat ook de stad op een leuke manier aan me zien. Soms kom ik in buurten of straten waarvan ik nog niet eens wist dat ze bestonden. Andere keren denk ik aan de ene kant van de stad te zijn, maar eindig heel ergens anders.

 

 

Voor deze training loop ik eerst tien minuten in een heel laag tempo in. Dan pas begin ik met de zigzags. En als ik na een tijdje zigzaggen voel dat het beste er wel van af is, loop ik in datzelfde lage tempo in een rechte lijn naar huis. Probeer hem maar eens uit, deze zigzagtraining. Ik ben benieuwd naar wat je er van vindt.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar de Body & Fit shopFuturumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.