Wat nu, als je wel een wedstrijd wilt lopen, maar daar geen uren voor wil reizen? Of als je opziet tegen die eeuwige rijen voor de dixies omdat iedereen net als jij nog even moet plassen voor het startschot klinkt? Dan kun je via Hardloopevent meedoen met een virtuele wedstrijd over 5 of 10 kilometer. Myra deed dit laatst. Hoe het werkt? Ze legt het zelf even uit.

Je schrijft je via de site in voor een run, die steeds met een bepaald thema en in een vastgesteld weekend wordt gehouden. Zo deed ik mee aan de run van september, ‘Mission is Possible’. Ook waren er al runs in het thema van Koningsdag en de Tour de France.

In het betreffende weekend bepaal je zelf op welke dag (zaterdag of zondag) en op welk tijdstip je run van start gaat. Ook mag je helemaal zelf weten welke route je daarvoor loopt.

Je krijgt zelfs een heus startnummer per e-mail toegestuurd, maar dat hoef je niet op te spelden. Als je wilt, kun je een bewijs insturen van je gelopen race, bijvoorbeeld door een printscreen van de gegevens in je app te maken, of een foto van je sporthorloge, maar dat hoeft niet. Je krijgt sowieso na een tijdje je medaille thuisgestuurd.

Bij inzending van je resultaat word je wel opgenomen in het klassement.  En hoe leuk is het dat je met je inschrijfgeld ook nog eens een goed doel steunt:  per keer wordt bepaald waar de opbrengst naar toe gaat.

Nu vind ik het zelf altijd heerlijk om deel te nemen aan een evenement waar ik met meerdere lopers aan de start sta, waar publiek langs de kant staat en waar ik een parcours loop dat ik niet ook al in mijn trainingsrondjes heb gelopen. Natuurlijk kun je bij deze loop je familie vragen om een finishlint voor je op te houden en je juichend op de foto te zetten, maar helemaal hetzelfde is dat natuurlijk niet.

Toch vond ik het leuk om deze run te doen. Want op de een of andere manier voel je toch een wedstrijdelement, terwijl je tegelijkertijd kunt besluiten om een uurtje later te starten omdat die hele donkere regenwolk eerst over moet drijven. Ook is het leuk om na afloop de foto’s op facebook te zien verschijnen van andere deelnemers.

Dus: ga ik nog een keer meedoen? Jazeker! Ik heb mij al ingeschreven voor de editie van oktober: de Oktober Fest Run. Het goede doel dat met deze run wordt gesponsord is het Nationaal MS fonds.

En het leuke is dat ik nu nog niet hoef te kiezen of het 5 of 10 kilometer wordt, dat bepaal ik gewoon op de dag zelf. Misschien zelfs pas als ik al gestart ben! Doe jij ook mee?

Groetjes,
Myra

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.