Moederdagcadeautjes onder de veertig euro, dat is de missie die we vandaag hebben. Dat is de prijs van de items die we op onze lijstjes voor de kinderen en partners van sportvrouwen zetten. Het eerste lijstje van de dag was die voor de fietsvrouwen, voor hen vonden we een heel gaaf en nuttig cadeau van maar 4 euro. Nu zijn de hardloopvrouwen aan de beurt en als je de juiste adresjes kent, kan je voor ene paar tientjes hele mooie spullen scoren.

 

Hardloopshirtjes voor sportieve moeders

Dat hardloopkleding niet duur hoeft te zijn, laat de Decathlon wel zien, met het vrolijk gekleurde Kalenji hebben ze shirtjes die opvallen, maar ook mooi afkleden. Vooral als een vrouw een beetje een buikje heeft is het donkere shirt met lichte schouders erg mooi. Het accent ligt dan op de schouder, die door de lichte kleur wat breder lijkt.

Kalenji hardloopshirts €9,95

ren1

 

Niets zo fijn als hardlopen in de zomer, met alleen een short en een mouwloos shirtje. Dit gestreepte shirt van Rohnisch doet ons denken aan zon, zee en strand. Het zal enorm mooi staan op een zwarte tight of short. Maar op knalblauw of roze is het ook gaaf.

Hardlooptop € 25.95

ren4

 

De miller-shirts van Nike zijn echt gemaakt voor de vrouw, ze zitten mooi en lekker, hebben toffe kleuren, zijn niet te breed, niet te kort, maar gewoon fijn. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, van knaloranje tot zwart en alles ertussenin. Wij kopen er elk jaar eentje en hebben zo een hele collectie bij elkaar. Het voordeel van het mouwloze topje is dat de racerbackachterkant precies tussen je schouderbladen valt, dat zorgt voor veel bewegingsvrijheid.

Nike Miller Top €22,50

ren5

 

De sportkleding van Bjorn Borg is niet overal verkrijgbaar en dat is jammer, want hun collecties zijn keer op keer opvallend leuk en niet zo standaard. Dit zwarte shirt met het grote logo vinden we fashionable maar ook fijn. Veel vrouwen hebben liever niet zo’n plakkaat aan logo op hun borst, want dat ziet er niet uit met en flinke cup eronder. Deze print heeft alleen de outline en oogt daardoor een stuk lichter.

Bjorn Borg Hardloopshirt € 24,95

i10663

 

Wist je dat Saucony één van de beste hardloopmerken is. Niet alleen hun schoenen, maar ook de kleding is top. Het valt mooi, heeft de juiste rek en belangrijk: het gaat lang mee doordat het is gemaakt van de juiste stof. Dit shirtje zien wij helemaal voor ons voor als we in de zomer, zongebruind en afgetraind gaan hardlopen. Een leuk detail is de achterkant, de bandjes lopen heel mooi en hebben een opening in het midden.

Saucony top €38,95

ren10

 

Dit shirtje van Saucony is ook zo’n topper die hoog op ons verlanglijstje staat. Door de donkere onderkant en felle schouders kleed hij mooi af. Wij vindne hem opvallen en net even anders dan alle andere shirtjes die je ziet.

Saucony hardloopshirt € 30,50

ren11

 

Fijne en betaalbare Sportbh’s

Unaboobs en ZOL – ofwel een door je sportbh platgedrukte bult die je je borsten noemt en een Zichtbare Onderbroek Lijn – zijn probelemen die alleen sportvrouwen kennen. De meeste sportbh’s zijn gemaakt uit één stuk en zitten eigenlijk niet lekker én zien er niet uit. Deze bh van Adidas brengt daar verandering in. Dit ding staat zo goed dat je hem bijna ook buiten het sporten wilt dragen. En de steun is precies goed voor hardlopen.

Adidas BH € 35,95

ren7

 

Een print om vrolijk van te worden, dat vinden we van deze Nike bh. Verder valt er weinig over te zeggen, het is een sportbh topje en geeft genoeg steun voor hardlopen, maar is voor een echt flinke cup niet geschikt. Wij houden van bh’s met printjes, dat ziet er leuk uit onder je shirtje als je bandjes zichtbaar zijn.

Nike printed sportbh € 29,95

ren8

 

Hardlooptights met printjes

De truc met een beprinte tight is dat je de juiste print moet hebben. Sommige prints doen je beneb en billen voller lijken dan ze zijn en andere doen juist het tegenovergestelde. Deze zwart witte tight van Kalinji kleedt én goed af én is betaalbaar. We like that!

Printed hardlooptight €14,95

ren3

 

Vooral bij de Hollandse Heup doen Nike tights het goed. Veel andere merken worden gemakat op Aziatische lichamen en die hebben wij in Nederland overduidelijk niet. Nike heeft meer Amerikaanse maten en dat werkt beter. Daar komt bij dat Nike, na Saucony, de beste tights maakt die je vinden kan. Reden genoeg om dit hysterische printje te dragen dus.

Nike Printed tight €29,95

ren9

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.