Een heel weekend voor niets anders dan je sport. Lekker hardlopen, tot jezelf komen, leren van je lichaam en vooral samenwerken met datzelfde lijf. In het weekend van 8, 9 en 10 september organiseren wij het Run your Mind Running Retreat met extra focus op de balans tussen lichaam en geest. Hardlopen, yoga, clinics, Polar en een duurloop met Bram Bakker. Doe je mee?

De zomer is een uitbundige periode waarin we veel buiten zijn, laat naar bed gaan, festivals bezoeken en reizen. September kondigt een andere periode aan. Je merkt het al aan de avonden die steeds wat koeler worden. Het is eerder donker. En de bomen, nog vol in blad, zijn minder groen.

 

Het stille najaar

Voor hardlopers heeft het najaar iets extra’s: het seizoen. Een aantal grote events zoals de Zevenheuvelenloop, de Damloop en de Marathon van Amsterdam worden in het najaar gelopen. En dan – iets later – begint de heroïek met Egmond, de Midwinter marathon en in onze eigen achtertuin de winterse Brink tot Brinkloop.
Hardlopen in het najaar en de winter is prachtig. Steeds meer mensen blijven binnen en de wegen, duinen en bossen worden weer van ons: de duursporters, avonturiers en liefhebbers van buiten zijn. Stilte en weersomstandigheden omringen ons. Elke run is anders. En meer dan in welke maand dan ook zijn we aangewezen op onszelf. (lees verder onder afbeelding)

 

hardlopers in weerspiegeling van plas op de weg

Kom met ons hardlopen

Zelfs al genieten wij op dit moment met volle teugen van de zomer, we zien ook echt al uit naar het mooie volgende seizoen. Daarom hebben we twee supergave Running Retreats bedacht. De eerste in september helemaal gericht op bewustzijn en luisteren naar je lichaam. Denk aan ademhaling, yoga en balans tussen lichaam en geest. We gaan genieten, zeker hardlopen, maar dan wel heel bewust. Een natural run clinic, yogales, avondrun en duurtraining met niemand minder dan Bram Bakker.

Voor oktober hebben we een trailweekend bedacht. Supergaaf, want Overijssel heeft bossen die daar perfect voor gemaakt zijn. Met klimmetjes, afwisselende ondergrond, stukken met boomwortels en afdalingen met lekkere bochten. Onze trainers hebben precies de kennis en ervaring in huis om je te laten voelen hoe gaaf het bos kan zijn. We hebben niemand minder dan meervoudig Nederlands Kampioen Marian Freriks gestrikt en zij zal je niet alleen haar gaafste off road trainingsrondje laten zien, maar ook leren hoe je zelf heerlijk door de bossen kan rennen.

 

Running Retreat met o.a. Bram Bakker en Polar €299,-

Maar daarover later meer, want we willen je eerst meer over het weekend in september vertellen. We hebben iets moois voor je in petto: een echt Running Retreat, gericht op bewust hardlopen.
We organiseren dit weekend omdat we het zelf echt een keer willen meemaken met jullie. Hardlopen is zo mooi en doet ons zoveel goed, maar soms vergeten we dat allemaal. Dan richten we ons alleen maar op snelheid, afstand en het halen van doelen. Terwijl we weten dat het ons zoveel beter afgaat als we bezig zijn met voelen. Met de stappen die we zetten en het ritme van onze adem. In dit weekend gaan we daarom precies dat doen. We laten echt alle drukte en druk achter ons en nemen jullie mee naar ons bos. De plek waar we de vrijheid van sport en bewegen maximaal kunnen ervaren. (lees verder onder afbeelding)

 

groep hardlopers in het donker

Geef je over

We beginnen het weekend al in de middag met een yogales van onze vriendin Roos. Die avond maken we een run in het bos. Gezien de tijd van het jaar zal het dan al donker zijn. Met lampjes trekken we het bos in. In een heel rustig tempo geven we ons over aan de donkerte en het bos. De ene voet voor de ander, vertrouwend op de loopster voor je.

 

Luister naar je hart

Alsof dat nog niet genoeg nieuws is, krijgt iedereen het hele weekend een Polar om die niet alleen je hartslag meet tijdens je runs, maar ook de kwaliteit van je slaap in de gaten houdt en registreert hoeveel je beweegt. Belangrijk, want de volgende dag gaan we spelen met onze hartslag tijdens een clinic van Astrid en Rose. Wat doet je techniek met je hartslag, hoe haal je het beste adem, maar vooral: kan je voor, tijdens en na het hardlopen met je hartslag werken?

 

Van top tot teen

Voor de zaterdagmiddag hebben we een toffe clinic. Mindful running met je hele lichaam. In elke stap die je maakt. Niet in je hoofd, niet op je horloge, niet in strijd met de omgeving en al helemaal niet met jezelf. Zo hardlopen dat je perfect in het moment bent en bewust de omgeving ervaart.
En de volgende dag sluiten we het weekend af met een lekkere duurloop. Voor de lange afstandslopers een langere lus en voor de vrouwen die echt van de korte afstand zijn, al veel eerder de mogelijkheid om hun lusje in te korten. Hoe mindful en rustig deze run zal zijn, hangt maar net af van onze vriend Bram Bakker. Het schijnt dat hij hele marathons kletsend aflegt, maar dan zegt hij gelukkig nog best wel goede dingen.

 

Schrijf je nu in en doe met ons mee in september

De kosten van het Running Retreat zijn €299,-

Dit is inclusief:

2 overnachtingen

2 keer lunch, diner en ontbijt
koffie en thee tijdens het eten en na de trainingen

Trainers en clinics

Yoga

Masseurs

Schrijf je nu in!

Het Run your Mind Running Retreat is voor ongeveer 20 personen. Inschrijven doe je in onze webshop. Je kan bij de opmerkingen wat meer doorgeven over jezelf. Als je dieetwensen hebt of als je een blessure hebt gehad of misschien iets anders met je gezondheid wat belangrijk kan zijn.

Aan onze weekenden kan je goed meedoen als je een half uur of langer kan hardlopen. Er zijn altijd wel mensen die enorm getraind zijn en mensen die nog niet heel ver of hard kunnen. Daar richten we ons weekend op in en maken de trainingen zo dat het voor iedereen leuk is.

Onze voorkeur gaat uit naar losse inschrijvingen al zitten er altijd wel een paar vriendinnen bij die samen meedoen. Voorop staat dat we het samen als groep beleven.

Hardloop ketting Love to Run

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.