Na het daverende succes van ons vorige Running Retreat in de bossen van Overijssel waarbij we 20 vrouwen van vrijdag tot en met zondag trainden, hebben we besloten nog zo’n trainingsweekend te organiseren. De uitgelezen kans om de basis van je hardloopjaar te leggen. techniek, loopscholing, corestability, maar ook voldoende plezier en ontspanning.

Atletiekverenigingen, topsporters, wielrenners, allemaal gaan ze elk jaar op trainingskamp. Om de puntjes op de i te zetten, om zich even helemaal te richten op hun sport. Trainen om zichzelf te verbeteren, maar ook om als een team samen te werken. Tijdens een trainingskamp worden sporters niet alleen getraind, maar ook verzorgd en zijn ze een keer in een andere omgeving. Enorm motiverend. Toch is er voor hobbyhardlopers maar weinig in die richting. Natuurlijk gaan we zelf wel met vrienden of familie een weekendje weg en trainen we als we op vakantie gaan. Maar een week of weekend wat helemaal om jou en jouw sport draait, waarin je niet hoeft te koken, niet hoeft na te denken over welk rondje je gaat maken of welke training je afwerkt? Waarbij je masseurs hebt en met anderen kunt praten over je sport, met speciale trainers en een volledig programma? Dat is vrij zeldzaam.

 

Hardloopweekend voor vrouwen

Tenminste, tot voor kort. Want wij organiseerden in oktober ons eerste Running Retreat voor de lezeressen van Stoere Vrouwen Sporten. En we vonden dat zo gaaf en fijn om te doen, dat we weer zo’n weekend organiseren. Om precies te zijn van 27 t/m 29  januari.

We maken een mooi begin van het jaar. Dit weekend bereidt je voor op je plannen voor de komende maanden. Wil je sneller worden of wil je juist verder rennen? Meer vrijheid in je hoofd tijdens je run of juist een betere focus? We gaan er mee aan de slag. In dit weekend zal je merken dat het ultieme hardlopen een samenwerking is tussen je lichaam en gedachten. Dat techniek en focus, maar ook kracht en ontspanning , ademhaling en intensiteit de ingrediënten van je ultieme doel zijn.

 

Werken aan je techniek en snelheid

Voor de Running Retreats hoef je je geen zorgen te maken over je tempo. Of je nu de voorste of de allerlaatste loper bent, het programma is voor beide geschikt. Wij weten dat er lopers zijn die lange afstanden rennen , maar ook dat er lopers zijn met een voorkeur voor het kortere werk. Je hoeft geen moment bang te zijn de langzaamste te zijn of te denken dat je alleen achter wordt gelaten. Maar als snellere loper hoef je je ook niet in te houden. We zijn dit weekend een team, maar zijn er als individueel om beter te worden. En precies dat zorgt er voor dat het Running Retreat een gave ervaring is.

 

Compleet hardloopweekend

Het Running Retreat bestaat uit een compleet programma wat op vrijdag al begint. Bewegen en elkaar leren kennen als voorbereiding op de rest van het weekend. Op de zaterdag een serieuze trainingsdag en zondag een prachtige duurloop. De zaterdag is aanpoten, maar wordt beloond met de goede verzorging van onze masseurs. Deze duurloop is na al het inspannende en leerzame werk op de zaterdag een ultieme finale. De omgeving, de prachtige natuur en natuurlijk het genieten zorgen er voor dat het weekend op een onvergetelijke manier wordt afgesloten.

De trainingen bestaan uit:

techniektraining

intervaltraining

kracht en core

yoga

duurloop

Het hele weekend is inclusief twee overnachtingen, ontbijt, lunch en diner, trainers, yoga en masseurs en natuurlijk onze favoriete chocoladetaart. Om de gezelligheid in de groep te bevorderen deel je je kamer, maar er zijn een aantal één persoonkamers. Je kan je individueel inschrijven, maar ook met een paar vriendinnen komen. Schrijf je in!

 

Meer weten over het hardloopweekend?

Wil je weten hoe zo’n retreat is of hoe eerdere deelneemsters het hebben ervaren, vraag dat dan gerust in de Stoere Vrouwen Sporten Facebookgroep. Wil je alle foto’s zien en een indruk krijgen van zo’n Running Retreat? Kijk dan op de Running Retreats facebookpagina. Heb je nog vragen? Mail ons dan even op [email protected]
Inschrijven kan je via onze shop doen, daar boek je meteen je weekend. het aantal plaatsen is beperkt. We hadden van het vorige weekend nog een wachtlijst. Wacht dus niet te lang met boeken.

hardloopweekend voor vrouwen

 

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak