als druivenstronken verkleedde hardlopers tijdens de marathon du medoc - de wijnmarathon

Rose schreef vorige week over alcohol en sport. Want een glas wijn op zaterdagavond, terwijl zondag een duurloop op de planning staat, is dat wel zo verstandig? Astrid bekijkt het vraagstuk sport en alcohol eens van een andere kant.

 

Sport en alcohol – recept voor unieke hardloopevenementen

Een paar jaar geleden liep ik met een vriendin de Landgoed Twente Marathon. Een marathon die we als duo liepen. Eén van ons liep, de ander fietste en we mochten wisselen wanneer we wilden. Zonder tijdsregistratie ook, en het leukst van allemaal: waar er om de paar kilometer een stop was. Voor muziek, voor de mooiste plekjes op het landgoed én om lokale lekkernijen te proeven. De lekkerste soepen, kazen en wijnen kwamen tijdens de marathon voorbij. En of het aan de sfeer lag of aan de wijn in m’n benen. Het is daar dat ik voor het eerst, zonder dat ik er enige moeite mee had, meer dan 10km aan een stuk gelopen heb.

>> Lees ook: De invloed van alcohol op je sportprestaties.

 

Marathon voor wijnliefhebbers

Over net zo’n leuk evenement vertelde Hendrik, trainer bij onze hardloopweekenden. Met drie loopmaatjes had hij meegedaan aan de Franse Marathon du Médoc. De marathon waar het draait om gezondheid, sport, gezelligheid en plezier. Met een conferentie over sport en een feestavond voorafgaand aan de marathon. Een gala en een grote vuurwerkshow de avond van de marathon. Met een herstelwandeling de dag na de marathon. En natuurlijk met die marathon zelf waar het ook één groot feest is. Vrijwel iedereen is verkleed, en op de 22 verzorgingsposten kun je genieten van het lekkerste eten en de beste wijnen.

>> Lees ook: Ga je sneller hardlopen door koffie?

glas wijn met hardloopschoenen op tafel

Bierproeverij op hardloopschoenen

Waar anders dan in België kunnen de echte bierliefhebbers terecht.  The Great Breweries Marathon wordt georganiseerd voor wandelaars en hardlopers, die kunnen kiezen uit een hele marathon of een 25km parcours. Beide routes lopen door meerdere brouwerijen, met start en finish in de Duvelbrouwerij Moortgat te Puurs. En daar waar de hardlopers pas na afloop van diverse biertjes mogen genieten, kunnen de wandelaars dit onderweg al doen.

 

 

Een andere optie is de Beer Lovers Marathon in Luik. De 42,195km mag in maximaal 6:30h afgelegd worden en geeft je de kans 16 verschillende biertjes te proeven. En er is niet alleen bier onderweg, maar ook veel muziek. Een soort verbeterde versie van de kroegentocht zou je dus kunnen zeggen. Vanaf half september kun je je inschrijven voor de volgende editie, op 20 mei 2018.

>> Lees ook: Nieuwe hardloopschoenen kopen en afscheid nemen van je oude

 

De Athlons in Yorkshire: hardlopen met wijn, chocola, bier of (hartige) taart

Sport en alcohol is ook een begrip in Engeland. De Athlons-organisatie verzorgt namelijk niet alleen de WineAthlons, maar ook een ChocAthlon, AleAthlon, PieAthlon en CakeAthlon. De afstanden van deze hardloopevenementen liggen tussen de 5 en 10km. En om de paar kilometer vind je er de leukste verzorgingsposten. Verzorgingsposten gevuld met de lekkerste wijnen, bieren, (hartige) taarten of chocola. Dus wil je nog eens naar Yorkshire, plan je bezoek vooral zo dat je met een van de Athlons mee kan lopen.

 

 

Liefs, Astrid

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Hardloop ketting Love to Run

 

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.