Heb je wel eens gehoord van The Blind Run? Dat is een loopevenement waar je als duo aan meedoet. De ene loper geblinddoekt en de ander niet. Door mee te doen zamel je geld in voor onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen.

In oktober wordt de 2015 editie van de blindrun verlopen. Het idee is simpel, je duo krijgt anderhalf uur de tijd om zo veel mogelijk rondjes te lopen, maar dan wel met één loper die blind, slechtziend of geblinddoekt is. Het is hardlopen zonder te zien waar je je voeten neerzet en waarbij je dus moet vertrouwen op je loopmaatje. Een leuke manier van geld inzamelen, waarbij je ook ervaart hoe het is om te sporten met een visuele beperking.

Dit jaar wordt de opbrengst van The Blind Run besteed aan een veelbelovend project: 3D printen voor voelbaar onderwijs. Ook als je blind of slechtziend bent – en dat zijn in Nederland zo’n 350.000 mensen – wil je gewoon meedoen in de maatschappij. Of het nu om wonen, naar school gaan, werken, spelen of sporten gaat. Daar maakt Vereniging Bartiméus Sonneheerdt zich al 100 jaar sterk voor. Met dit project willen ze onderzoeken welke mogelijkheden het 3D printen biedt voor het onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen. Om daarna een reeks voelbare, interactieve modellen te ontwikkelen. Dat betekent dat we aan de 3D modellen functionele technologie willen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan voelsensoren die een gesproken uitleg geven of andere geluiden laten horen als je er met je vinger overheen gaat.”

Vanaf nu kan iedereen zich inschrijven voor The Blind Run. Het maakt daarbij dus niet uit of je wel of niet kunt zien, je moet wél per duo inschrijven. Bij twee ‘ziende’ lopers krijgt één van de lopers een blinddoek om. Dus ervaar samen met een vriendin, vriend, kennis, sportmaatje, moeder, buurman of dochter hoe het is om blind een hardlooptraject af te leggen. En loop tegelijkertijd geld bij elkaar voor dit belangrijke onderwijsproject voor blinde en slechtziende kinderen.

Meer informatie: www.theblindrun.nl

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.