Voor hardlopers die kilometers asfalt verslinden maar eigenlijk graag wat dichter bij de natuur willen komen, is trailrunning echt een aanrader. Een schat aan onverharde paden ligt verborgen in de natuur. Maar als je je vaste geasfalteerde route eens goed bestudeert, zie je dat zandpaden dichterbij zijn dan je denkt! Dus stoere hardloopvrouwen: weg met dat asfalt, ga de natuur in!

Asics zette een aantal tips op een rijtje voor de avonturiers die wel eens de wijde natuur willen verkennen. Zo moet je oriëntatievermogen erg sterk zijn als er echt geen wegen in de buurt zijn. Een goed kompas of een gps is dan echt wel een must. Ook al heb je een goede conditie, het is niet aan te raden gelijk met een zware of lange trail te starten. Ontdek eerst eens hoe anders je je spieren gebruikt. Onze Rose doet dat door met haar loopsters in het weiland langs de IJssel te rennen. Zo leren ze om te gaan met stenen, hobbels, gras, zand en modder.

Door op een ongelijke ondergrond te trainen, daag je jezelf nog meer uit en bouw je niet alleen conditie maar ook nog kracht en balans op. Dat bereik je niet door alleen maar op asfalt te trainen. Laat snelheid, tijd en afstand niet je primaire doelen zijn, maar geniet van de aantrekkingskracht die de natuur op je heeft. Hoe lekker is het om in alle rust en stilte de fantastische uitzichten in je op te nemen?

Mocht je na een paar keer echt enthousiast geworden zijn en niets meer anders willen? Overweeg dan om een paar goede trailrunschoenen aan te schaffen. Deze hebben een profiel waarmee je in de natuur letterlijk beter uit de voeten kunt. Er zijn veel verschillende soorten. Rose en Astrid lopen beide op minimale schoenen waarmee ze op hu voorvoet lopen. We schreven al een keer een blogje over trailschoenen. Daarin vind je handige tips. Zoals je ziet houden wij vooral van off road in het najaar, als er lekker wat modder ligt. Maar ook nu is het helemaal fantastisch en juist met dit hele warme weer, want in de natuur en onder de bomen is het een stuk koeler.

Als je een keer wilt meekijken met een trailloopster, is Barbara Kerkhof een goede om te volgen, zij maakt de mooiste plaatjes van wat ze onderweg tegenkomt. Uiteraard zijn wij ook heel nieuwsgierig naar jouw trailrunervaringen. Waar heb je gelopen, hoe was het en wat maakt het voor jou zo bijzonder? Deel het in onze facebookgroep!

 

 

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.