Ben je een beginnende hardloper? Of loop je zelf al wel een tijdje kleine rondjes en merk je dat je niet verder komt. Of vind je het eigenlijk nog best moeilijk? Misschien vind je het gewoon gezellig om met een groep naar een doel toe te trainen? Dan ben jij de hardloopster die we zoeken!

Stoere Vrouwen Sporten gaat samen met jou naar de 10km van de Brink tot Brinkloop trainen. En het maakt niet uit of je nu nog echt een beginner bent, wij geloven dat er tijd genoeg is en dat je met de juiste hulp best ver kan komen.
Om daar zeker van te zijn gaan we speciale clinics organiseren waar je als lezeres van Stoere Vrouwen Sporten aan mee kunt doen. Daarnaast nodigen we vijf vrouwen uit om als Team Stoere Vrouwen Sporten mee te doen aan de Brink tot Brinkloop in december. Zij staan als onze vips aan de start en wij gaan ons best doen om onderweg aan te moedigen, toe te juichen en mooie foto’s van ons team te maken.

 

Genieten van hardlopen

Hardlopen is één van de populairste sporten op het moment. Niet zo gek, want hardlopen kan je doen hoe, waar en hoe ver je maar wilt. Je zit niet vast aan tijden, teams en contributie. Je trekt je schoenen aan en gaat. Wat dat betreft is hardlopen een echte vrije sport.

Toch is dat idee van gaan, staan en lopen hoe je wilt niet helemaal waar. Het is niet zomaar dat hardlopen bekend staat als een blessure gevoelige sport. Een groot deel van de lopers is op eigen houtje begonnen en heeft nooit geleerd hoe dat lopen nu eigenlijk moet.

Eigenlijk ben je veel beter af met een beginnerscursus, waarbij een trainer je stapje voor stapje leert hoe je lopen moet op de manier die het beste bij jouw lichaam hoort. Onze Rose is zo’n trainer en een paar keer per jaar traint ze een groep beginnende lopers. Daarnaast heeft ze een trainingsgroepje op donderdag en geeft op zaterdagochtend een techniekles. Haar missie? Eerst genieten van hardlopen, leren hoe je het zo ontspannen mogelijk doet en dan pas aan snelheid en afstand denken.

 

Brink tot Brinkloop

Tussen Kerst en Oud en Nieuw, op derde kerstdag wel te verstaan, staan er elk jaar weer veel lopers aan de start op de Brink in Deventer. Het startschot gaat en ze lopen in één lijn naar de Brink in Bathmen. Het is een populaire loop met een snel parcours waar je een pr neer kunt zetten. Maar de Brinklop is meer dan alleen maar snel. Het leuke aan deze loop is het seizoen, je weet eigenlijk nooit hoe het gaat zijn. Ligt er sneeuw? Schijnt de zon? Of trotseren we een ijzige kou? Tt slot is de Brinkloop is erg gezellig, want iedereen zit in de kerststemming en veel vaste lopers vinden het leuk elkaar weer te zien.

De afstand is tien kilometer en het parcours gaat via de oude binnenstad van Deventer, langs het zwembad, richting het huis van onze Astrid, afbuigend naar Bathmen langs een dorpse weg. Terug ga je met één van de pendelbussen met je medaille om je nek.


image

Team Stoere Vrouwen Sporten

Bij ons in Deventer zijn we met een groep lopers al begonnen naar de Brinkloop te trainen. Dit doen we met een duur of techniekgroep op zaterdag, de vrouwenloopgroep op donderdag en binnenkort een baan en bosclinic gericht op kracht en uithoudingsvermogen. Iedereen is welkom om aan onze trainingen mee te doen. Je kan het doen met een beginnerscursus, een tien rittenkaart of losse trainingen van 3,50. Voor lezeressen van Stoere Vrouwen Sporten doen we er nog een schepje bovenop: we zetten trainingsschema’s online en geven tot de brinkloop één keer in de maand een clinic in het park hier aan de IJssel. Waarin we de training en les aanpassen aan het schema zodat we jullie helemaal klaarstomen voor de Brinkloop. Een hele gezellige manier om samen naar de Brinkloop te trainen.

Voor vijf lezeressen hebben we iets bijzonders: zij krijgen van ons naast de SVS clinics ook gratis deelname de zaterdagtrainingen en donderdagavondgroep. Daarnaast krijgen ze ook het Stoere Vrouwen Sporten hardloopshirt een STARTBEWIJS voor de Brink tot Brinkloop!

Dus loop je hard, ben je net begonnen of kan je nog wel wat hulp gebruiken? Woon je niet te ver van Deventer vandaan? Of ben je bereid om naar Deventer te reizen? En hou je net als Rose van warme chocomel? Meld je dan aan en vertel ons:

  1. hoe ver je loopt
  2. waarom je mee wilt doen
  3. waarom we jou het startbewijs moeten geven
  4. en like de pagina van de Brinkloop even, je wet wel voor nieuwtjes enzo
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.