In het weekend van 3 oktober gaan er weer zo’n 500 wandelaars op pad om de Herfstkleurentocht te lopen. Klinkt een beetje suf, maar onze Astrid liep hem al regelmatig. Volgens haar een heerlijke wandeling om van te genieten.

Vroeger heb ik met mijn ouders veel gewandeld. Naar het dorp, naar opa en oma, de hond uitlaten of hele tochten als we op vakantie waren. We deden ook vaak mee aan de Herfstkleurentocht, die de plaatselijke wandelvereniging, WIOS in Epe, elk eerste weekend van oktober organiseert. Als klein meisje was dat altijd nog best wel spannend. We moesten eerst met de fiets naar de rand van het bos, bij de inschrijving waren allerlei kraampjes met lokale producten en na afloop kreeg je een mooie medaille met een egel, paddenstoel, vos of hert erop. Het was een heel evenement.

De tocht gaat langs de mooiste stukjes van Epe: langs de hei, over de landgoederen Welna en Tongeren en vooral door de bossen die in schitterende herfstkleuren getooid zijn en waar overal de mooiste paddenstoelen te ontdekken zijn. Het is een ontzettend mooie tocht, die ik als het even kan nog steeds loop. Met trots, het gevoel van thuis en met goeie herinneringen vertel ik altijd over hoe mooi het rondom Epe is. Deze tocht is daar het perfecte bewijs voor en daarom neem ik Rose dit jaar mee. Kom jij ook?

Groetjes,
Astrid

outdoor

Astrid

SVS is voor Astrid de kans om over de dingen die zij belangrijk vindt te vertellen. De sportieve computer nerd ervaart de natuur als haar thuishaven, haar rustpunt. Fietsend door Kenia, zwemmend in een Fjord in Noorwegen. Maar ze staat met haar werk in de IT ook midden in de moderne wereld. Midden in de drukte van deze tijd, het luide roepen van mensen op social media en het uitputten van de aarde door de mens, probeert Astrid haar weg te vinden. Balans te bewaren en kleine manieren te ontdekken om zo mooi mogelijk te leven. Schrijven voor onze site doet ze niet vaak, maar zodra ze het doet is het altijd raak

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.