kickboksen voor vrouwen is niet raar

Kickboksen voor vrouwen lijkt de laatste tijd steeds populairder te worden. Maar onze Mieneke loopt al een tijdje rond op de kickboks school. En wat blijkt? Kickboksen voor vrouwen en meiden is daar de normaalste zaak van de wereld. De jongsten zijn een jaar of 5 en iedereen heeft zo z’n eigen doel. Fit worden, zelfverdediging maar vooral omdat kickboksen super leuk en niet agressief is.

Tijdens mijn eerste Thaiboksles verbaasde ik me over het hoge aantal meiden en vrouwen. Zoveel had ik er niet verwacht. Super inspirerend vond ik dat. Nu ik die meiden wat langer ken, bewonder ik ze stuk voor stuk enorm. Lieve kickboks vrouwen, deze is voor jullie!

Kleine meisjes worden zelfverzekerder door kickboksen

Mijn respect gaat naar de ukkies, van net aan 5 jaar oud. De kleine meisjes komen vaak schuchter hun eerste les binnen. Haartjes in een staart, roze bokshandschoenen en dito broekjes. Om dan, les na les, te groeien en zelfverzekerder te worden. Voor mij is het bewijs geleverd: meisjes kunnen alles!

>Je voorbeeldfunctie als moeder

En die kleine meisjes nemen zo stukje bij beetje het vooroordeel weg. Want kickboksen voor vrouwen is dus helemaal niet raar of bijzonder. Wel verdienen ze het om ook eens in het zonnetje te staan. Al die vrouwen die zich elke les in het zweet werken. Gewoon omdat het kan. Omdat ze ooit over de drempel zijn gestapt, alleen of met vriendinnen.

Kickboksen voor vrouwen die samen sterker willen worden

Hun drijfveren zijn net zo verschillend als de vrouwen zelf. Fit zijn, afvallen, sterker en zelfverzekerder worden. Dat is wat sporten met je doet. Voor deze vrouwen is hun uurtje kickboksen heilig. Ze slepen elkaar iedere keer door de training heen en al snel zijn deze vrouwen veel meer van elkaar dan gewoon sportmaatjes.

Applaus voor de vrouwen die sporten in de outfit van hun keuze. Meiden met hoofddoek trainen gezusterlijk naast vrouwen in korte broeken, strakke tights of juist wijde tunieken. En ook hulde aan de vrouwen die de vrijdagavond hebben geclaimd. Omdat ze, om welke reden dan ook, liever alleen met vrouwen onder elkaar willen kickboksen.

>Hoe goed is jouw zelfbeeld eigenlijk en wat kan je eraan doen?

Hard trainen voor een belt of beker

Een shout out ook voor de kampioenen van de boksschool. Onze elfjarige ‘killer queen’ won laatst haar eerste welverdiende belt. En onze zestienjarige taekwondo kampioen die net geopereerd is. Haar doel? Dit najaar haar titel verdedigen en daar traint ze hard voor. Net als alle andere pubermeiden die de ene beker na de andere winnen.

En dan de moeders van die jonge meisjes, die ze keer op keer naar de les brengen. Die, zodra de kleintjes besluiten wedstrijden gaan doen, op de meest onmogelijke uren door heel Nederland moeten rijden om maar op tijd te zijn.

>>Kickboksen is de sport van Mieneke

Weerbaar worden met kickboksen en taekwondo

Een diepe buiging voor de jonge trainster die met natuurlijk gemak les geeft aan een groep drukke kinderen. Ze luisteren naar haar en eten uit haar hand. En een buiging voor de jonge vrouw die haar taekwondo skills gebruikt om jonge, kwetsbare meiden weerbaarder te maken.

En last but not least respect voor de twee vrouwen die geen bekers winnen maar eigenlijk de mooiste belt verdienen. Die zich alleen voor anderen in het zweet werken. Die een baan en een gezin hebben en toch elke avond aanwezig zijn om de boel in goede banen te leiden.

Osu!

O ja, kleine noot achteraf. Ik zeg altijd dat ik kickboks, maar eigenlijk is het Thai boksen. Dat verschil moet ik me ook nog maar eens laten uitleggen.

 

Dames hardlooptop met gave print

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.