vrouw met kettlebell gaat meedoen met crossfit open

Heb je wel eens gehoord van de Crossfit Open? Het is een Crossfit competitie. Zie het als de wereldwijde voorronde voor de Crossfit Games. En Leine gaat dit jaar meedoen met de Crossfit Open

Dit jaar…

Morgen is het zo ver. Dan doe ik mijn eerste Workout van de Crossfit Open competitie. Vijf weken lang wordt er een nieuwe Workout gepresenteerd die dan alle CrossFitters in de wereld gaan proberen. Zo krijg je een idee van je fitheid en het idee is dat het vooral heel gezellig en leuk is, zo samen de uitdaging aan te gaan. Maar nu komt het…

>>Lees ook: De dunne crossfitter, leg dat maar eens uit…

 

Een zielig hoopje trillend mens

Competitie en ik gaan niet zo goed samen. En al gaat meedoen met de Crossfit Open nergens over (slechts 0.1 procent gaat door naar de volgende ronde en er doen er een half miljoen mee plus ik heb geen enkele ambitie), toch voel ik de spanning. Vorig jaar kon ik er niet van eten. Niet van slapen. En stond ik letterlijk te trillen vlak voor ik begon.

Toen ik nog veel klom heb ik ook aan wedstrijden gedaan. Nou ja, geprobeerd. Ik was aanwezig. Want ook daar werd ik steevast slachtoffer van mijn zenuwen. Terwijl ik goed genoeg was. En best stoer ben. Maar onder druk verander ik in een zielig hoopje trillend mens. (lees verder onder afbeelding)

>>Lees ook: Wat is een AMRAP eigenlijk? Dit en andere CrossFit termen.

in actie op de Crossfit Open competitie

Meedoen met de Crossfit Open

Waarom doe ik dan toch mee? Dit jaar, deze keer, nu, ben ik ze de baas. Die zenuwen. Kan ik die spanning af laten glijden. Relativeren. Genieten. Van mijn sport. Mijn vrienden. Hun prestaties. Geen wereldniveau, maar zeker wel wereldprestaties. Want wat ben ik altijd trots op anderen.

Dit jaar wil ik ook trots op mezelf durven zijn. En in mezelf kunnen geloven. Dat wat ik ook doe, hoe het ook gaat… Dat het goed genoeg is. Dat het niet erg is om zenuwachtig te zijn, om dingen spannend te vinden. Maar dat de echte moed zit in het toegeven en het toch doorzetten. Dat ik er maar mooi toch weer bij ben.

Dit jaar haal ik diep adem, ben ik trots, lach ik echt en boven alles: Ik Geniet!

Liefs, Leine

Leine
Leine

Een Franse man, drie dochters, een labradoodle en een leven bomvol sport. Dat is Leine. Als ze niet zelf aan het sporten is, geeft ze crossfit aan kinderen of schrijft ze leuke en leerzame stukken over sport, gezondheid en zichzelf. Bewust van haar voorbeeldfunctie en altijd op zoek naar nieuwe dingen om te proberen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.