Vorige week maandag heb ik een nieuwe workout geprobeerd. Met nogal heftig resultaat. Zo heftig dat ik me nog amper kon bewegen. Werkt best prikkelend voor het creatieve brein, zo’n sportloze dag. Een betere inspiratiebron voor mijn eerste blog had ik me niet kunnen wensen…

Zie me hier zitten: kussen onder mijn billen en kussen achter mijn rug. Uitgezakt kapsel omdat föhnen een ‘no go’ is vanwege twee haperende armen. Toiletbezoek ontkom ik niet aan, maar ook dat is een martelgang. Gelukkig woon ik niet groot dus de afstand is nog te overzien. Pijnvrij bewegen is echter uitgesloten onder deze omstandigheden. Wat die omstandigheden zijn? Spierpijn! Afgelopen maandag heb ik een nieuwe workout geprobeerd en wat ‘ze’ zeggen is waar: de tweede dag is het ergste. Althans, dat hoop ik.

Eén van mijn facebookvrienden postte afgelopen zondag opgewekt dat ze in haar eigen studentenkamer een heerlijke Tabata-training had gedaan. Ik bekeek het filmpje, schatte mijn overlevingskansen in en besloot het maandag zelf in de praktijk te brengen. Hier en daar wat aanpassingen vanwege mijn fibromyalgie maar dat mocht de pret niet drukken. Vol goede moed schoof ik de meubels aan de kant, trok ik mijn sportkleding aan en – niet geheel onbelangrijk – liet ik de rolgordijnen zakken. Laptop op tafel, Spotify door de speakers en een bidon binnen handbereik.

Al tijdens de warming-up gutste het zweet van mijn voorhoofd en werd ik geconfronteerd met mijn fysieke beperkingen. Mijn fanatieke ikke probeerde uit alle macht de jumping jacks in hetzelfde tempo bij te benen als de vrouw op het filmpje. Niet zo’n goed plan, een onaangename ademnood maakte zich van mij meester. Een kleine time-out met een slokje water was het gevolg, en dat al tijdens de warming-up! Ergens in mijn achterhoofd fluisterde mijn verstandige ikke al dat het misschien toch wel wat zwaar was. Had ie maar wat harder geroepen…

Opgeven komt in mijn woordenboek echt niet voor dus vol goede moed werkte ik me door de burpees, pushups, planken, squats en lunges. Het lijkt zo simpel: 8x 30 seconden oefening met steeds 10 seconden pauze. Ooit, in mijn vroegere sportleven, zou ik mijn hand daar ook niet voor omgedraaid hebben. De realiteit is echter dat mijn sportieve ambities anno 2015 altijd groter zijn dan de realiteit. Het besef dat mijn leven niet van een workout afhangt, komt meestal iets te laat bij mij binnen. Tuurlijk kan ik wel een jumpingjack of een burpee, maar note to myself: take it easy!

Fris gedoucht en toch wel voldaan plofte ik later op de bank neer. Optimistisch speurde ik YouTube af naar andere geschikte filmpjes en vond een abs workout van Jillian Michaels. Ik sloeg ‘m op in mijn favorieten, volledig overtuigd dat ik die dinsdagavond zou doen. Toen wist ik nog niet wat ik nu wel weet. Beter gezegd: toen voelde ik nog niet wat ik nu wel voel. Niks geen abs workout maar een voorzichtige hersteltraining op de crosstrainer werd mijn training van de avond. Mijn verstandige ikke hoefde niet eens zo heel erg haar best te doen, het gevoel sprak voor zich.

Grappig trouwens hoe die Tabata-workout me bij Stoerevrouwensporten.nl heeft gebracht. Een collega vroeg me waarom ik zo moeilijk liep waarop ik haar vertelde van mijn thuissportavontuur. Zij attendeerde mij op deze site en de veelheid aan filmpjes van workouts die je heel gemakkelijk thuis kunt doen. Inderdaad, op het oog ziet het er heel gemakkelijk uit. Schijn bedriegt, heb ik aan den lijve ondervonden. Mentaal bereid ik me al enige tijd voor op het aantrekken van mijn schoenen en het afdalen van de trap. Vandaag beperk ik mij tot een kleine wandeling in de zon. Ook lekker 😉

Kirsten is onze nieuwste blogger en gaat vaker trainingen proberen voor stoerevrouwensporten.nl. Als je benieuwd bent naar een workout of oefening, laat het ons dan weten, misschien test Kirsten hem wel voor je uit.

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.