De wekelijkse Woensdag Workout van Rhodé, de ene week zet ze ons aan de krachttraining en de andere week aan de cardio. Ze zoekt steeds wat uit wat ze zelf leuk vindt om te doen. Deze week? Simpel maar intensief!

Soms moet een workout gewoon lekker simpel zijn. Voor mij tenminste. Ik heb van die dagen waarbij ik door vermoeidheid, drukte, stress, etc eigenlijk geen zin heb om te sporten. Toch weet ik in mijn hoofd dat het me wel zal helpen als ik even ga. Op die momenten is een laagdrempelige korte workout de ideale oplossing. Zo’n workout heb ik deze week voor jou – en ook een beetje voor mij – uitgekozen.

Het is een HIIT workout, daarbij wissel je heel intensief af met rustiger, het zijn intervallen. Dat is al een tijdje enorm populair omdat het schijnt dat je er je vetverbranding mee verhoogd. Dit soort workouts zijn ook gewoon erg lekker om te doen. Even knallen.

De muziek vond ik trouwens ontzettend irritant dus die zou ik zacht zetten maar je bent waarschijnlijk toch wel genoeg gefocust op de oefeningen en de tijd om je erg druk te maken over de muziek. Dit filmpje bestaat uit vier oefeningen. De eerste helft wissel je twee oefeningen af: jump squats en push-ups en de tweede helft wissel je de andere oefeningen af: backwards lunges en rainbow plank.

Van die laatste had ik ook nog nooit gehoord maar dat is een hele leuke maar ook een pittige! Eventueel kan je die vervangen voor bijvoorbeeld de hoog laag plank uit onze core in motion challenge. Er word verder geen commentaar gegeven tijdens het filmpje over hoe je de oefeningen moet doen dus kijk dit vooral goed af bij degene die ze voordoet. Of kijk het filmpje en google de oefeningen even vóórdat je hem echt gaat doen.

Bij de jumpsquats kan je ervoor kiezen niet elke keer omhoog te springen maar alleen je zelf helemaal lang te maken, push-ups mogen op je knieën en de backwards lunge blijft de backwards lunge maar doe deze eventueel wat rustiger. Bij alle oefeningen geld span je core goed aan voor balans en extra kracht.

Maak er wat van en geniet

Liefs Rhodé

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.