Van de week was er op rtl nog een item over het lichaam van Doutzen en veel andere vrouwen die in de picture staan. Zo’n lichaam is een combinatie van genen, de juiste voeding en veel hard werk. want vrouwen met zulke lichamen trainen hard hoor. Vandaag doet Rhodé een Victoria’s Secret Workout en traint daarmee één van de belangrijkste spieren voor een hardloopster: haar billen! Wist je dat een groot deel van je snelheid daar vandaan komt?

Vandaag heb ik gekozen voor billen. Wel zo handig, want gisteren trainden Rose en ik in de gym onze borst en schouders en zelf doe ik meerdere keren per week been. Het leek mij leuk voor de afwisseling en het zijn natuurlijk een van de grootste spiergroepen in ons lijf dus deze kunnen af en toe wel wat uitdaging gebruiken. En uitdagend vond ik de oefeningen uit het filmpje zeker. Vooral de bruggetjes met 1 been. Daar heb ik wat rust ingelast moet ik eerlijk toegeven.

Het filmpje is opgebouwd uit ongeveer vijf verschillende oefeningen. Je doet elke oefeningen en of kant 30 seconden en als je alle oefeningen hebt gehad doe je ze nog een keer. Zo’n tweede ronde is altijd pittig. Je bent dan zelf vaak efficiënter de oefening aan het uitvoeren omdat je weet hoe je het moet doen en tegelijkertijd zijn je spieren vermoeider dus het kost meer moeite.

Het is echt een hilarisch filmpje wat je echt even uit moet proberen. Een workout met een heerlijk super enthousiast vrouwmens en een slapend hondje, die af en toe bij het horen van zijn naam even opkijkt. Misschien een leuk idee voor Rose en haar hond, al betwijfel ik of ze daar wel zin in hebben: de luilakken.

Owja en in de eerste helft van het filmpje loopt de tijd niet helemaal goed mee met de oefeningen, maar dat vergeet je heel snel door het enthousiasme dat van het filmpje afstraalt.

 

Geniet ervan!

Liefs Rhodé