Omdat Rhodé zo druk is deze week kies ik – Rose – de #woensdagworkout van deze week uit. En daarvoor een filmpje van één van mijn favoriete youtube fitness meisjes met oefeningen voor je rug. Een filmpje van maar tien minuten die je hele rug traint.

Wat een leuk filmpje, ik zie ene aantal oefeningen die ik ook wel in de sportschool wil doen als Rhodé en ik daar vrijdag heen gaan. Ik ben dol op rug oefeningen, het is een spiergroep die ik makkelijk train, tenminste mijn bovenrug, mijn lage rug heeft wat problemen waar ik nu mee bezig ben. Daarom doe ik niet alle oefeningen mee en dat is ook wel zo verstandig met filmpjes zoals dit. We hebben allemaal een verschillend lichaam en het verschilt per persoon wat kan en niet kan.

Supermans doe ik niet en paar andere lage rug oefeningen ook niet. Overigens vind ik het wel lekker verwarrend dat er zijn meerdere oefeningen die de superman genoemd worden. In onze februari uitdaging zit ook een superman die we doen zoals de fysio het ons aanraadde, maar die oefening is heel anders.

Deze training is goed te doen als extra tegenhanger bij onze corestability maand. Het zijn fijne oefeningen die laten zien dat je de sportschool niet echt nodig hebt, ik ga deze workout erin houden en de oefeningen afwisselen met andere. Wat je kan doen is als je dit filmpje vaker traint is zwaardere gewichten kopen, of als je de oefeningen wel in je hoofd hebt meer herahlingen doen, want dan hoef je niet meer één op één met het filmpje mee te doen

In plaats van het sportschool bankje kan je ook de poef of bank gebruiken, ik heb het zelfs op een stoel geprobeerd en dat werkt ook

Heb je trouwens gezien dat ze de bewegingen mooi en langzaam uitvoert? Dat is verstandig, dan kan je op de hele beweging letten en hem netjes doen zonder spieren verkeerd te gebruiken. Ik zeg altijd dat je je training moet kunnen doen alsof je Jane Fonda bent, met een glimlach, dan is het niet te zwaar en train je je lichaam netjes. Overigens vind ik de naam van het filmpje onzin, je raakt geen rugvet kwijt door een paar oefeningen, dat raak je kwijt door over je hele lijf te verbranden en sterker te worden. De enige reden dat deze workout zo heet is omdat vrouwen hierop zoeken op google en ze dan sneller bij dat filmpje terecht komen. Net als alle bladen die schrijven dat je in 6 weken een droom lichaam kunt hebben. Deze oefeningen zijn voor mij mooi voor een sterke rug, waar ik op de mountainbike veel aan ga hebben.

Geniet ervan!

Liefs Rose

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.