Langzaam maakt de winter plaats voor de lente. Een zonnetje aan de lucht, krokussen in de grond en avonden waarbij het alweer steeds een beetje langer licht is. Dat vraagt om activiteit! Lekker fietsen, lopen of zwemmen.

5 maart Run Forest Run night run – Gasselte

Zet al je zintuigen op scherp tijdens de night run van Run Forest Run.  Een donkere avond waarbij met wat geluk, de sterrenhemel voor enige verlichting zorgt. En de hoofdlampjes van de relatief kleine groep deelnemers. Vervolgens loop je een bijna volledig onverharde route door het bos, over brede ruiterpaden en smalle bospaadjes. Langs een groot meer, en over open vlaktes. Met een paar pittige klimmetjes. Zien we jouw ook?

 

12 en 13 maart – MTB Ameland

Nog op zoek naar een leuke bestemming voor een weekeindje weg? Pak de boot en ga naar Ameland. En vergeet je mountainbike niet. Op zaterdag kun je hier namelijk meedoen aan een strandrace. Waarna je op zondag nog wat kilometers kunt maken tijdens de verschillende MTB toertochten.

 

19 maart – Joop Zoetemelk classic – Leiden

“De koers win je in bed.” een bekende uitspraak van Joop Zoetemelk. En Joop kon het weten want hij won toch maar mooi de Tour de France. Wil je weten waar hij destijds zijn trainingsrondjes reed?  Rijd dan mee met de Joop Zoetemelk classic. Een mooie gelegenheid om je kilometers weer op te bouwen richting de lente en zomer.

 

20 maart – Runners World Zandvoort Circuit Run

Het circuit van Zandvoort? Daar kom je toch alleen op met een flink aantal pK’s?  Normaal gesproken wel, maar één keer per jaar staat Circuit Park in Zandvoort alleen open voor hardlopers. Vanaf de Pitstraat starten namelijk de verschillende afstanden. En dan loop je niet alleen over het circuit, maar ook over het strand. Behoorlijk afwisselende route dus!

 

26 maart – Zwemloop het Lint – Utrecht

Het triatlon seizoen begint weer! Wedstrijddagen worden weer gevuld met zwemmen, fietsen en lopen.  Wil je dit seizoen rustig aan beginnen? Of wil je eens proeven aan zo’n gecombineerde wedstrijd en de wissels van de ene naar de andere sport meemaken? Doe dan op 26 maart mee met de Zwemloop in Utrecht. 250 meter zwemmen, 2,5 kilometer lopen. Of 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen. Dat kan ook.

Beeld: VVV Ameland
 
fietsendragers

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.