Ga mee met ons suppen

suppen in Overijssel

Als je net, als wij, van sporten in de buitenlucht houdt, is suppen iets wat je echt een keer proberen moet. Staand op een soort surfplank peddelen is niet alleen een workout voor je hele lijf, maar vooral ontzettend genieten. Alleen, waar kan je het een keertje proberen, deze gave sport? 

Ik kan haast niet wachten. Zodra de watertemperatuur wat hoger is, ga ik het water weer op. Lekker suppen op de plassen en riviertjes van Nederland. In stilte over het water glijden terwijl je alle spieren van je lichaam traint.

 

Suppen, watersport voor in het hele land

Ik heb stand up paddling, suppen dus, vorig jaar ontdekt. Ik wilde het al wel langer doen maar dacht dat het echt onwijs moeilijk zou zijn. Maar op de dag waarop ik voor de eerste keer op een board stond, heb ik meteen mijn eigen besteld.

Suppen is een prachtige ervaring. En voor iemand zoals ik die in het oosten van het land woont, is het een hele mooie watersport waar je geen zee, golven of wind voor nodig hebt. Suppen doe je staand op een soort surfboard. Je beweegt jezelf voort door met een lange peddel te peddelen. Terwijl je daar je kracht voor gebruikt, is je lijf ook bezig met balanceren om op je board te blijven. Je gebruikt zodoende je grote en kleine spieren.
En terwijl je dat doet, kijk je om je heen. Je ziet het gladde wateroppervlak, het leven van watervogels en de planten langs de kant. Maar ook kan je vanaf het water de wereld mooi zien. Mensen die fietsen, mensen die wandelen of langs de kant genieten van de zon. Vaak hebben ze je niet eens in de gaten.

 

Waar kan je leren suppen?

Een vriend van mij woont aan de kust. Hij supt daarom op zee. Daarvoor staat hij vroeg op. Eerst werkt hij zich door de golven en dan maakt hij in het minder ruige water daarachter een tocht. Gewoon op zee! En hij komt de mooiste dingen tegen. Zoals een zeehondje wat vlak bij hem zwom.

Als je begint met suppen kan je een les volgen aan de kust en op de zee, maar het kan ook bij verschillende locaties bij zoetwater in andere delen van het land. Ik vond een suples niet echt nodig. Het ging me meteen vrij makkelijk af. Maar om kennis te maken met de sport, kan ik het je wel aanraden. Bij zo’n les is materiaal inbegrepen en kan je een aantal keer op het water staan zonder allemaal spullen te moeten kopen.

 

Ga met ons mee suppen in Overijssel

Hoewel we natuurlijk hopen dat je zo snel mogelijk ergens in Nederland voor de eerste keer op een supboard staat, willen we toch liever dat je even wacht. Want op 7 mei organiseren we onze eerste supmiddag voor je. Op het water waar wij vorig jaar voor de eerste keer gingen suppen. In het oosten van het land.

Een leuke middag op het water inclusief les zodat je leert hoe dat suppen precies gaat. Wij regelen boards, een instructeur, maken gave foto’s en hebben natuurlijk lekkere boterhammen met pindakaas voor achteraf. Uiteraard peddelen Astrid en ik op onze eigen boards met je mee en maken we er samen een leuke middag van.

Heb je interesse in deze middag? Stuur ons dan even een mail o.v.v. suppen. Onze email is [email protected] dan houden we je op de hoogte

Wil je graag suppen met ons maar niet aan onze kant van het land? Mail dan toch maar even, want we zijn ook aan het kijken naar andere data en locaties.

En en en lees ook even ons artikel met tips voor als je gaat suppen en het blog van Rose die haar supboard meenam op vakantie naar Frankrijk.

Stand up paddle short – Purple Paradise – Monique Rotteveel Activewear

 

 

 

 

 

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.