Iedereen noemt de squat de moeder der oefeningen, het schijnt erg goed voor je billen te zijn. De squat is populair. Wij doen hem in onze trainingsgroep en we zien veel andere groepen die het ook doen. Dus duik jij ook maar eens in de squat, maar lees dan eerst wel even deze weetjes over squatten:

Wist je dat je je bloeddruk tijdelijk hoger is als je squat? Maar dat dat tijdens een legpress in de sportschool drie keer zoveel is.

Als je squat train je meerdere spieren, namelijk je gluteus maximus, hamstrings en je 4 koppige bovenbeen spier.

Marijn de Vries deed haar squats tijdens traininskamp met een rugtas met spullen erin om wat extra gewicht toe te voegen.

Het wereldrecord ligt op 450kg heffen tijdens het squatten, voor de goede orde: dat is meer dan het gewicht van al onze bloggers bij elkaar.

Squatten na een warming up is fijner, zo kan je het doen als je terugkomt na een klein rondje hardlopen of thuis even je benen lostrappen op de tacx
Als je squat doe je er goed aan voor je uit te blijven kijken en je hoofd recht te houden. Doe je dat niet, dan heeft dat effect op je houding, maar kijk je even, dan snappen wij dat wel. Het is leuk om te zien hoe gespierd je benen zijn.

 

Je kan squatten om je piekkracht te versterken, dan doe je een paar herhalingen met veel gewicht, je kan ook squatten voor het uithoudingsvermogen van je spieren. Probeer maar eens 8 sets van 30 squats en als dat je goed afgaat ga dan maar gerust door tot 10 sets en laat het uit je tenen komen.

 

 

Oh ja, Rose zet zichzelf wéér voor gek tijdens dag 3 van de 30 dagen squat uitdaging

 

Foto: pt-nijmegen.

 

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.