Ik HAAT sport. Zo, dat is er uit. Al van jongs af aan heb ik niks met sport. Ik kom niet uit een sportfamilie; wij zijn een muziekfamilie. Ik heb wel altijd gedanst, klassiek ballet en streetdance. Van mijn 6e tot mijn 18e was ik wekelijks in de balletstudio te vinden. Dat vond ik te gek! Maar dat werd niet echt als sport gezien.

Volgens mijn leraar op de basisschool was het de platvoetenkwekerij en op de middelbare school kwam ik tot overmaat van ramp ook nog eens in een sportklas terecht. Dat betekende dat ik omringd was door basketballers, voetballers, korfballers, cricketers, schaatsers en ze deden dat ook allemaal nog op een best hoog niveau. Alle sporten waar ik echt niks mee had, zaten bij mij in de klas en ze beleefden er ontzettend veel lol aan. En ik kon er echt niet de lol van inzien, ook niet van de gymlessen. Ik vond het echt verschrikkelijk. Vanaf de eerste klas had ik discussies met mijn gymleraren waarom gym wel een verplicht vak was en muziek niet. Ik kon er niet over uit dat zoiets kon bestaan. En eigenlijk haat ik nog steeds sport.

Waar ik wel van hou, is een strak lijf, uithoudingsvermogen en me lekker voelen in mijn eigen lichaam. En daar is wel iets voor nodig, want dat lukt je niet alleen met een klein beetje letten op je eten. Zo ben ik wel 5 kilo kwijtgeraakt, maar die strakke buik komt er niet van alleen maar minder suiker en brood eten. Dus ik besloot dat dit anders moest, maar hoe dan?

Op internet kwam ik Blogilates tegen, en dat leek me wel wat. Een serie met korte YouTube-filmpjes, waarin instructrice Cassey Ho uitlegt wat je moet doen, met leuke muziek, relaxed –niet van dat lompe gespring in de sportschool-, gewoon relaxed op een matje, een beetje yoga-achtig.. Prima!

Ik ben begonnen met een les pilates op de sportschool om de basis te leren en dat uurtje per week hou ik er ook in. Het is wel lekker om ook eens samen met anderen te ‘zwoegen’. Het lekkerste aan die lessen vind ik vooral de laatste 5 minuten waarbij je gewoon ontspannen op je matje mag liggen en moet ontspannen. Als dit sporten is, wil ik dit wel elke dag doen!

Beginners-calendar-newIk ben inmiddels bij dag 16 van de Blogilates Beginners Workout Calendar en het bevalt me goed! Ik heb nog maar 1 dag gespijbeld.. Ik vind het super fijn en het voelt heel erg lekker. Het begint met 20 minuten tot een half uurtje per dag, en dat bouwt rustig op. Aan de hand van duidelijke filmpjes met een vrolijke instructrice werk je een programma van 28 dagen door, met per week 6 dagen work-outs en 1 rustdag. Op die rustdag krijg je een lekker gezond recept om te proberen. Allemaal clean en gezond!

Het hele programma is gratis en je hebt zo toegang tot de Beginnerscalendar. Het leuke van zo’n kalender vind ik dat je elke dag je workout kunt afvinken. Dat geeft zo’n voldaan gevoel. Yes, i did it!

Blogilates geeft elke maand een workout kalender en meal plan uit. Daar heb je wachtwoorden voor nodig, die je krijgt als je haar social media kanalen en nieuwsbrief volgt. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar als ik eenmaal klaar ben met dit programma is dat stap 2.

Maar zover ben ik nog niet. Ik moet m’n training voor vandaag nog doen! Hup, aan de bak!

Marijke is Social Media redacteur bij RTV Oost. Ze studeerde Media en Communicatie op Windesheim. Sportschoenen draagt ze alleen als ze leuk bij haar jeans staan. Marijke heeft een onvoorstelbare hekel aan sport. Eind 2013 riep Marijke nog dat niemand haar ooit aan het sporten zou krijgen, maar zo nu en dan wil ze best wel iets proberen. En als ze dat doet, deelt ze het met ons.

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. Wat een leuk stuk en heel herkenbaar! Ik heb vandaag dag 6 van de beginnerscalander afgerond! Het bevalt me ook heel goed. Ik wil deze kalender echt volhouden en dan verder naar de maandelijke kalanders! Soms moet ik wel heel erg lachen om de echt Americaanse style van Cassey maar dat maakt het ook leuk! Zou leuk zijn om later nog is te lezen hoe je er verder mee bent gegaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.