Rhodé heeft het met al haar sporten, haar paard, haar werk en haar recepten mega druk. Soms heeft ze nauwelijks de tijd om goed te eten. En dat kan natuurlijk niet als je gezonde recepten bedenkt voor een site over sport. Maaltijden overslaan of een verkeerd tussendoortje uit tijdgebrek is het tegenvergestelde van gezond. Daarom bedacht Rhodé op de drukste dag van haar week deze Rode Bieten Smoothie. Niet iets voor elke dag, maar soms best handig.

Soms heb ik van die dagen die ik nogal volprop. Zoals vandaag. Eerst werk ik ’s ochtends, daarna duik ik de keuken in om te koken én het recept voor jullie uit te werken. Vervolgens ga ik naar mijn paard om met hem een rondje te rijden en wanneer ik dan terugkom kleed ik mij snel om, probeer ik ook nog mijn squats te doen, en stap weer op de fiets (racefiets) om kilometers te maken. Tussen mijn paardbezoek en racefietsen heb ik te weinig tijd voor een maaltijd, maar wel energiebehoefte en dan werkt onderstaande smoothie perfect!

En al helemaal deze, want er zitten rode bietjes in. Dat schijnt een sporters superfood te zijn waarmee je je prestatie met 2,5% kunt verhogen. Dit komt door de hoeveelheid nitraat in de biet. Dit word door bacteriën in je mond omgezet naar nitriet en vervolgens naar nitrietoxide. Dat laatste is een molucuul wat in je lijf een rol speelt bij onder andere je bloedsomloop, spierconcentratie, calcium en glucose balans, groei van spieren en je ademhaling. Nou… wie wil dat nu niet? 😉

Rode energie smoothie voor 2 porties

Dit heb je nodig:

  •  ½ cup bosbessen
  •  ½ cup aardbeien
  •  4 voorgekookte rode bietjes
  •  1 cm verse gember
  •  1 cup kokoswater

Spoel de bietjes af, schil de gember, gooi alles bij elkaar in de blender en blend totdat het een zo glad mogelijk geheel is.

Combineer dit met 1 of 2 gedroogde dadels gevuld met wat pindakaas on de side en je bent voldaan zonder te vol te zitten en met voldoende energie.

Optioneel kan je ipv losse dadels met pindakaas ernaast (ben ik nu eenmaal fan van) ook lijnzaad, chiazaad of noten aan de smoothie toevoegen. Één ding is zeker energie gegarandeerd!

Liefs, Rhodé

IMG_20140306_202201 (1) Rhodé is onze keukenprinses, ze rijdt paard, fietst, loopt en ze heeft meegedaan aan een triatlon. Deze smulpaap leeft van lekker eten, maar wel met een gezonde noot… als het kan. Voor stoerevrouwensporten.nl schrijft ze recepten en blogt ze.

foto: moestuinwebshop.nl

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.