Het ontbijt van Rose bestaat vandaag uit een latte met volle melk met een volkoren koek. Daarbij nam ze een smoothie met banaan, appel, spinazie, kiwi en suikervrije sojamelk. Op andere dagen eet ze totaal anders, met kwark en vers fruit. Maar dat van vandaag, is dat een goed ontbijt voor sporters?

Voedingscoach Maira Vermeulen beantwoordt deze vraag: “Ten eerste is het een hartstikke lekker ontbijt zeg! Gevarieerd met fruit en groente. Zo krijg je vezels en vitamines binnen. Toch moet ik je vertellen dat je beter geen melk en spinazie combineert. De calcium van de melk remt de opname van ijzer uit de spinazie. Wat je kan doen is je latte met sojamelk maken. Gelukkig wordt de opname van ijzer wel weer bevordert door de vitamine c uit het fruit, maar toch.”
(lees verder onder afbeelding)

 

kookboek voor sporters

Wat is goede voeding voor sporters?

Een goed ontbijt volgens de voedingscoach dus! Maar hoe beoordeel je of jouw ontbijt goed is voor jouw sport? En wat eet je op een rustdag of juist op een dag waarop je veel gaat sporten? Wij lazen Fitness Food van Christian Coates van Soulmatefood. Hij wilde makkelijke maaltijden en voeding op maat in plaats van al die algemene diëten die je in bladen ziet. Die zijn onrealistisch en de meeste mensen houden het niet vol.

Zijn bedrijf Soulmatefood bezorgt maaltijden voor mensen die gewicht willen verliezen, meer energie willen hebben of beter willen presteren in hun sport. In zijn boek deelt hij zijn kennis over voeding voor sporters en een aantal super lekkere recepten die bewijzen dat gezonde voeding helemaal niet smaakloos of saai hoeft te zijn. Als je maar snapt wat je doet, kan je de heerlijkste gerechten maken.

Fitness Food | Christian Coates | Uitgeverij Karakter | www.bol.com

 

Drie lekkere en gezonde ontbijt recepten voor sporters

Sommige mensen vinden het moeilijk iedereen keer weer een lekker en gezond ontbijt te bedenken. Daarom hebben we wat inspiratie voor je met drie ontbijtjes die wij zelf regelmatig eten.

Sportontbijt: havermout, appel en kaneel

Een goed begin van de dag met een lekker ontbijt. Probeer de gezonde appeltaart in een bakje van Joyce. Gemaakt met havermout, appel en kaneel. Lekker en voedzaam: een goed ontbijt voor sporters!
(lees verder onder afbeelding)

 

Thuis gemaakte cruesli van Joyce

En onze Joyce maakt haar eigen cruesli, ze is daar expert in. Zo maakte zij een zalige mix met o.a. verse kardemom die ze mee heeft genomen uit India. Omdat we niet allemaal naar India zijn geweest heeft ze voor ons een recept zonder de kardemom. De basis is glutenvrij en is gemaakt van havermout. Daar doet ze dan verschillende noten en zaden bij. Haar mix is iedere keer net iets anders en dat zorgt er voor dat ze er altijd van geniet.
(lees verder onder afbeelding)

 

Gezonde tartalettes met havermout en vers fruit

Ik geniet onwijs van mooi voedsel. Van nature eet ik al dat wat we eigenlijk zouden moeten eten. Mooie verse groenten, voldoende fruit, zelfgemaakte pastasauzen, voedende soepen en zelden vlees. Geen fabriekseten met ingrediënten die ik niet kan uitspreken en waarvan ik niet weet wat ze doen. En deze tartalettes zijn lekker als nagerecht maar doen het ook erg goed als ontbijt. Lekker met havermout en fruit.
(lees verder onder afbeelding)

Heb jij nog lekkere ontbijtrecepten? Deel ze dan in onze Stoere vrouwen Koken Facebookgroep. Wij kijken daar regelmatig voor inspiratie en delen wat wij zoal eten. Vinden we jouw recept leuk of erg lekker? Dan vragen we je of we het mogen delen op onze site.

Lees ook: Sportontbijt voor een lange fietsdag

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.