Pasen voorbij, dus ook geen lekkere eieren en paasbroden meer? Niet als het aan Rhodé en Rose ligt. Want geen brood zo lekker na een paar uur op de fiets dan een stevig gevuld spijsbrood met rozijnen, noten en spelt. Daarom is Rose net op haar slippers naar de winkel gesneld om daar één van de laatste broden te kopen en Rhodé? Die bakt nog even lekker door.

Rhodé: “Het is zo jammer dat we paasbrood zo seizoensgebonden maken, want een beetje lekkere variant kan net zo goed Powerbrood genoemd worden. Het is namelijk rijkelijk gevuld, lekker zacht, met wat spijs en blijft na uren in het achtervakje van je fietsshirt nog heel lekker. Daarom stop ik niet na Pasen met bakken van dit brood. Sterker nog, zo met het prille fietsseizoen begin ik pas net.

Jullie hadden al een overzicht van mijn favoriete recepten ontvangen maar dit recept voor de rest van het jaar moet ik echt ook even delen. Het is een soort brood/cake-achtig product en ik noem het het Lemelerberg Powerbrood. Ik had het tijdens mijn fietstochtje van afgelopen weekend mee en samen met het water in mijn bidonnen had ik daar genoeg aan.

Je hebt nodig:

Voor het spijs

  • 250 gram Abrikozen
  • 200 gram amandelen
  • Sap van 1 limoen
  • Water

Hak eerst de amandelen fijn, voeg dan de abrikozen en het sap van de limoen toe. Als het allemaal fijn is voeg dan langzaam net zoveel water toe totdat het een plakkerig geheel word. Maak er een bal van en laat even rusten. Zet ondertussen een cakeblik klaar met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 graden en ga verder met het brood.

Voor het brood heb je het volgende nodig:

  • 100 gram amamdelmeel
  • 75 gram boekweit meel
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 50 geraspte kokos
  • 2 tl bakpoeder
  • 1tl kaneel
  • 1 tl gember
  • 2 etl zaden (chia, hennep en lijnzaad) mix*

Voeg bovenstaande samen in een mengkom. Meng vervolgens onderstaande in de blender:

  • 150 ml rijstmelk of amandel of soya of haver of etc
  • 4 eieren
  • 2 etl honing
  • 2 etl kokosolie
  • 1 appel zonder klokhuis

Meng dan het meel met de inhoud van de blender. Schep dit door elkaar totdat er geen droog meel meer over is. Voeg als laatst nog onderstaande toe.

  • 200 gram rozijnen

Doe ongeveer 1/3 van het beslag in de cakevorm. Leg daarop het spijs uitgerold tot een staaf en giet dan de rest van het deeg erover heen. Bak het brood gedurende 40minuten in de voorverwarmde oven.

Dit brood ging trouwens de volgende dag ook mee toen ik ging paardrijden!

*: als je ervoor kiest om de zaden uit dit recept te laten verminder dan ook de hoeveelheid rijstmelk. Begin met 50ml en voeg max 50ml extra toe als je vind dat het deeg nog te droog blijft. De zaden hebben namelijk ook een bindende werking.

(op de foto zie je het spelt spijsbrood wat Rose bij De Vlinder haalt. Helemaal biologisch en superlekker)

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.