Voor na het sporten is deze smoothie heel lekker en door de toevoeging van proteïne is het ook nog eens goed voor je herstel. Ik ben er niet voor om na elke training maar proteïne te nemen. Het is niet nodig denk ik. Maar na een lange fietstocht, het beklimmen van een berg of een crosswedstrijdje zoals Tanja en Rose van het weekend liepen kan het je wel echt helpen. Ik gebruik hemp proteïn powder maar je kunt eigenlijk elk merk wel gebruiken. Al vind ik het fijn om een biologisch product te kiezen.

Extra eiwitten zorgen niet voor een snellere spiergroei, wel zorgen ze voor sneller spierherstel na krachtinspanning. Maar als je direct na het sporten een gewone maaltijd eet, dan is een eiwitsupplement niet voor iedereen nodig. Je zou ook een bakje kwark kunnen eten, maar duurt het nog een paar uur voordat je gaat eten, dan kan een eiwitsupplement helpen.

 

Je eigen herstel shake

Ik zou nooit genoegen nemen met een poedertje en een beetje water als herstelshake als ik ook iets zaligs kan maken. En ook jullie zou ik niet willen opzadelen met zo’n poedertje, dus hier is mijn recept.

Je hebt nodig:

3 bananen
+/- 100 ml kokosmelk
1 el rauwe cacao
1 tl proteïne (optioneel)

Top met schijfjes banaan, chia zaadjes en bijenpollen.

Bijenpollen vallen onder de noemer Super Food. Het is de voeding voor de kolonie en het bestaat uit het stuifmeel van het mannelijke deel van de bloemen. Bijen voegen hier nectar aan toe en zo worden het de korrels of pollen die je in de biologische winkel kan kopen. Veel oude volken gebruiken bijenpollen en hier in het Westen zijn ze ook populair. Vooral sinds er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is en men erachter kwam dat mensen die dit bijenproduct al hun hele leven eten heel oud kunnen worden.

Wat voor producten gebruiken jullie voor je herstel?

Liefs Joyce

Joyce deelt haar recepten op Instagram en Facebook. En zo nu en dan deelt ze wat met ons, die recepten vind je hier. Ben je zelf een keukenprinses en maak je heerlijk en gezond voedsel vertel het ons dan, wellicht kan je een bijdrage aan de site leveren.
Wil je meer weten over gezond eten of heb je een vraag over je eigen voeding, kijk dan even naar de berichten van onze voedingsspecialist Maira Vermeulen

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

3 Comments
  1. Ik gebruik herbalife 24 rebuild endurance (mix voor hersteldrank met proteinen en koolhydraten)na een duur inspanning van minimaal 1 uur. En ik vind dit heerlijk! Als ik korter bezig ben geweest dan neem ik gewoon een stukje fruit ofzo.

  2. Het nadeel van bijna alles pakjes herstel shake, ook dus van Born, is dat er heel veel rommel in zit en kankerverwekkende stoffen dat geld ook voor gelletjes en sportdrank. Voedings centrum meld “absoluut niet schadelijk bij kleine hoeveelheden” en onder de zelfde noemer legaal. Helaas zit het voort in zoveel producten dat er op geen mogelijkheid te spreken is over een kleine hoeveelheid.

    Er zijn wel poedertjes shakes en bidonvulling die 100% natuurlijk zijn zelf gebruik ik deze ook. In de commerciële zit zover ik weet altijd zooi. Ik wil geen reklame maken mocht iemand interesse hebben de site waar de natuurlijke variant te koop is wil ik op aanvraag best delen.

    P.s.: Sorry ik weet het ik ben geen vrouw, maar deze site is ten minste niet zo commercieel dus volg ik hem….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.