Wat we willen is voeden, niet vullen. Geen bewerkte voedings-, geur-, kleur- en smaakstoffen, maar echte en pure voeding. ‘s Avonds eten we prachtige gerechten die we maken van de puurste ingrediënten. En is het zover dat de hormonen staan te trappelen en ze ons in een totaal ander mens vervangen? Die week die we gekscherend the week of unstoppable hunger noemen? Dan kiezen we tegenwoordig voor deze vegan chocolade mousse. Want die supermarkt chocolade? Die vervult ons verlangen naar chocolade dus niet meer.

Joyce – the Green Brunette – is de godin van de lekkere receptjes. Zelf is Joyce een echte bourgondiër uit het zuiden van het land. Haar hele leven draait om lekker eten. Tot voor kort at ze elke dag wel lekkere dingetjes en verwende zichzelf met suiker, taartjes en toetjes. Maar sinds een jaar of wat is ze haar eten aan het veranderen. Joyce merkte dat ze sommige soorten voeding niet meer als verwennen zag. Het voelde niet meer goed. Ze kreeg behoefte aan mooie en pure voeding. Daarom is Joyce er alles over gaan lezen, is begonnen aan een opleiding die met voeding te maken heeft en probeert zoveel mogelijk organisch te eten.

Op dit moment is Joyce in India. Ze wil zich daar verdiepen in de Ayurveda en zien hoe ze in India met voeding omgaan. Gelukkig mailde ze – vlak voordat ze voor haar reis naar India richting het vliegveld vertrok – nog een receptje. En wel die van haar Vegan Chocolade Mousse.

Recept vegan chocolade mousse

Ingrediënten:
400 ml kokosmelk
½ cup* cacao
¼ cup maple syrup (agarve en honing kunnen ook)
¼ cup chiazaadjes
wat cacao nibs

Meng alles in een schaal en klop het op. Giet de mousse in vier glaasjes en zet ze een uur of drie in de ijskast. Zo kan de mousse opstijven. Je kan het versieren door er een paar nibs over te gooien, maar wat brokkeltjes noten, of een heerlijk Hollandse aardbei uit het seizoen.

*een cup is een Amerikaanse maat die steeds vaker ook in Nederlandse recepten gebruikt wordt. Bij de meeste bakwinkels kan je cups kopen. Wil je het liever omrekenen kijk dan op het blog van Pauline, daar vonden wij er een stukje over.

Meer fijne recepten? Kijk op onze receptenpagina. Lian deelt daar o.a een heerlijk recept van een vegan curry met ons. Een voedende, warme maaltijd met pure ingrediënten.

Ben je voor je kinderen op zoek naar  producten zonder suiker? Ze kunnen met deze producten  lekker verantwoord snoepen. De Groene Buik is een webshop met o.a. suikervrije, glutenvrije, lactose- en sojavrije snoep en lekkernijen.

Heb je liever inspiratie en recepten en geniet je van mooie foto’s en lekker eten? Dan blijft Jamie magazine voor ons favoriet. Daarom hebben we een leuke actie: neem nu een abonnement op Jamie magazine met korting!

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.