Het BBQ- en salade seizoen is wat mij betreft officieel geopend!
Maar dan wel in combinatie mat wat sporten en de zon.

Tijdens het eerste mooie weekend van dit jaar ben ik ’s ochtends gaan fietsen met mijn vriendinnetje Suus. Het eerste plan was om een soort double-mountainbike- date met onze mannen te hebben. Het ging alleen niet de door, de mountainbike van Suus bleek de laatste Ardennen trip niet overleefd te hebben. Dus zijn Suus en ik – onze mannen en hun mountainbike achterlatend – op de racefiets gestapt.

Het eerste stuk ging als een speer voor zo’n eerste race rit van het seizoen. Onderweg pikten we nog wat nieuwe mannen op waar we – onder het mom van luchtweerstand- maar achter zijn blijven hangen. En dat beviel ons hartstikke goed, tot we na een uur besloten dat we een keer terug moesten draaien. En-toen-kwam… de wind!

Na een dikke 2 uur en 55km op de fiets kwamen we moe maar super voldaan weer thuis aan. We keken elkaar aan, wat was het genieten ondanks al het bikkelen. En wat hadden we een honger. Onze eigen mannen, die van de mountainbikes waren al terug van hun rondje. En hadden – mij kennende – de BBQ al aangezet. Met puppy-ogen keken ze me aan. Alsof ze wilden zeggen: “Rhodé, liefste, maak je iets lekkers voor ons.”

Dus zo was het zover, de eerste BBQ van het jaar. Uiteraard was er vlees, veel vlees, maar ook flink wat gezonde keuzes waaronder portobello, paprika, mais van de BBQ en salades on the side. Suus kwam met onderstaande heerlijke salade aanzetten die ik jullie niet wil onthouden.

Recept walnoten vijgen salade

Je hebt nodig:

  • 1 bol mozzarella
  • Stuk of 10 vijgen
  • Grote zak rucola
  • Finke handvol walnoten
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 1 el basalmico azijn
  • Peper en zout en eventueel wat kaneel

Meng de honing, azijn en olie samen tot een dressing. Hak/scheur de walnoten, vijgen en mozzarella in stukjes en meng alle ingrediënten samen tot een heerlijke salade.

De goede vetten in olijfolie zijn onverhit niet slecht voor je en zelfs heel goed maar als je toch liever een nog slankere salade wil dan kan je ook prima de olie achterwege laten of halveren.

Komend weekend is het zalig weer en de zomertijd gaat in, de uitgelezen kans om te fietsen en daarna lekker te eten. En wil je net als ik aan de BBQ met een stel leuke fietsjongens? Die twee die wij tegenkwamen rijden er vast nog, veel plezierrrr!

IMG_20140306_202201 (1)

 Rhodé is onze keukenprinses, ze rijdt paard, fietst, loopt en ze heeft mee gedaan aan een triatlon. Deze smulpaap leeft van lekker eten, maar wel met een gezonde noot… als het kan. Voor stoerevrouwensporten.nl schrijft ze recepten en blogt ze.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.