Eieren zijn echt mooie producten. Ze bevatten namelijk alle essentiële aminozuren die je vanuit eiwitten nodig hebt. Een gekookt ei is eigenlijk dus perfect om je spieren te ondersteunen bij herstel na een training.

Uiteraard kennen we allemaal de uitgebreide variatie die je met eieren kunt maken maar onderstaande wil ik graag met jullie delen. Weet je nog van vroeger dat je vaak een gekookt ei bij je spinazie kreeg? Dit deden ze omdat er in spinazie oxaalzuur zit wat je tanden ruw maakt doordat het samenwerkt met het calcium in je tanden. Eet er een ei bij en het oxaalzuur word geneutraliseerd.

Dus geen ruwe tanden na het eten van onderstaande spinazie met ei variant.

Je hebt nodig:

  • 2 handen rauwe spinazie
  • 3 eieren
  • 1 rode en/of gele paprika
  • Peper, zout en Italiaanse kruiden
  • 1 el kokosolie
  • Extra rauwkost

Je kunt dit recept op verschillende manieren bereiden: grof en bourgondisch of verfijnd. Ik begin met de laatste:

Ontdoe de paprika van de pitjes en snij deze in stukken. Verwarm een koekenpan op het vuur met een el kokosolie. Meng ondertussen de eieren in een blender samen met 2 handen rauwe spinazie tot een glad geheel. Voeg peper, zout en Italiaanse kruiden naar smaak aan de eieren toe.
Wanneer de pan warm is bak je eerst even kort de paprika. Ongeveer 1 minuut. Giet dan het eimengsel over de paprika heen. Bak het geheel zoals je ook een omelet zou bakken of laat het eerst gaar worden aan de onderkant en roerbak het ei dan met de paprika.

Voor de Bourgondische variant gebruik je de blender niet, maar bak je de spinazie samen met de paprika op een laag vuur. Dan maak je een holletje in het midden van de pan. En daar tik je het eitje in. Zo krijg je een wit spiegeleitje omringd met spinazie. Schuif het geheel voorzichtig op een bord en je hebt een pracht van een gerecht.

Eet smakelijk!

Liefs, Rose

foto: taste of beirut

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.