Als je fan bent van trailrunning en mountainbiken, moet je 13 december naar Groesbeek komen voor de crossduathlon. Het parcours is echt prachtig en het is een enorme uitdaging om deze twee takken van sport te combineren.

Het is wel even meer dan een stukje lopen en een stukje fietsen. Je begint met 7 kilometer hardlopen op een onverhard parcours. Terwijl je lichaam misschien wel schreeuwt om rust en warme chocolademelk, is het tijd voor een 20 kilometer lange rit op de mountainbike. Rustig fietsen is er niet bij, je hebt je volste concentratie nodig om het technische parcours goed af te leggen. Als toetje mag je nog eens 3,5 kilometer hardlopen. Weer door het bos, door de modder over onverharde paden.

De wissels en combinaties maken deze duathlon behoorlijk zwaar. Je doet het niet zomaar. En toch trekt het me enorm, buitenspelen in de bossen van Groesbeek en op de singletracks van de mountainbikeroute. Er zijn lelijkere gebieden te bedenken. De recreantenklasse is trouwens 3,5 kilometer lopen, 10 kilometer fietsen en nog eens 3,5 kilometer lopen.  Misschien gebruik ik dat wel als kennismaking met de duathlon sport.

(foto: triathlon-sport.nl)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.