Hoe traint een triatleet? Dat is de vraag die veel beginnende triatleten bezig houdt. Het combineren van de drie sporten kan moeilijk lijken. Wanneer zwem je en op welke dagen pak je de fiets? Triatleet Maryvonne laat aan haar trainingsweek zien hoe jij het kan doen.

We schreven deze week al een stukje over triatlon en vertelden daarin dat het een leuke sport is, waar je zo aan beginnen kan. Je hoeft alleen maar te kunnen zwemmen, fietsen en lopen. Er zijn speciale wedstrijden voor beginners waar je zonder al te veel training aan mee kunt doen. Maar zodra je wat serieuzer aan de bak wilt, zal je echt wel moeten trainen.

 

Maandag: zwemmen

Op maandag, woensdag, zaterdag en zondag zwem ik altijd. Hiervoor gebruik ik een hoop attributen: een plankje, paddles, flippers, badmuts, zwembril, een oude fietsband en een vrolijk badpak. Die koop ik altijd bij de zwempakshop, daar hebben ze de leukste printjes die je elders niet kan kopen. De oude fietsband doe ik om mijn enkels wanneer we alleen armen mogen zwemmen. Zo wordt het extra zwaar.

 

IMG_20140409_135655

 

Dinsdag: lekker fietsen

Het gebeurt niet vaak, maar deze week heb ik weer eens samen met mijn vriend gefietst. En dinsdag was een prachtige avond daarvoor! Voor hem was het een rustige training en voor mij wat intensievere. Zijn wiel volg ik blind, dus prima om bochten te oefenen!

IMG_20140409_135728

 

Woensdag: zwemmen na mijn werk

Woensdag sprint ik na mijn werk als (kinder-)fysiotherapeut direct naar het zwembad. Tijdens een gaatje in mijn agenda combineer ik wat oefeningen tegen een lichte kuitblessure met het doen van administratie.

 

IMG_20140409_135634

Donderdag: vroeg opstaan om te fietsen

Deze donderdag stap ik om 8:15 op de fiets om een training te doen voor het werk. Kan ik meteen een fietsbroek testen voor stoere vrouwen sporten.

 

IMG_20140409_135754

 

Vrijdag: Hardlopen

Vrijdag is meestal rustdag, maar omdat ik maandag alleen maar gezwommen heb, staat er deze week vrijdag een looptraining. Niet alles is altijd even plezierig…en met een fikse blaar kom ik thuis. Wel pak ik na de training nog even de fiets om wat foto’s te maken van prachtige lentebloesems die ik onderweg zag.

 

IMG_20140409_135611

 

Zaterdag: 2 keer hardlopen op 1 dag

Het gebied rondom de Oostvaardersplassen is weer open en ik kan op zaterdag weer mijn favoriete rondje lopen langs de plassen. Deze ronde kan ik langer en korter maken. De lange ronde is zo’n 2 uur. Omdat ik vanmorgen al een korte hardloopclinic gedaan heb kies is voor de korte ronde. Deze is anderhalf uur.

Als ik alles bij elkaar tel, train ik ongeveer 15 uur per week. Soms minder, soms meer. Meestal heb ik 1rustdag per week. Op die dagen plof ik op de bank met de iPad,een goed boek of hou ik me met mijn hobby fotograferen bezig. Tja…en echt laat naar bed is er niet zo vaak bij voor mij!

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.