Iedereen die mijn blogs al een tijdje leest weet wel dat ik iets met roze heb. Ik ren in het roze, ik fiets op een roze fiets en heb een roze triathlonpak, maar in het zwembad ga ik helemaal los. Daar ben ik een zwemmende kleurexplosie. Ik heb erg veel mooie en leuke zwempakken en daar komen er regelmatig meer bij.

In 2012 ben ik gaan trainen voor mijn eerste hele triathlon. Het was die van Almere. Kort daarvoor was ik op reis in Azië en terwijl ik genoot van dat prachtige kleurrijke werelddeel, zag ik op een avond mijn naam in een Facebookbericht voorbij komen. Ik had een zwempak gewonnen bij de Zwempakshop. Het was een Dolphin Uglies. Dit voor mij – toen nog – onbekende merk maakt hysterisch gekleurde pakken, met allemaal verschillende prints. Dat is ontstaan toen ze een keer aan het einde van ene seizoen pakken over hadden die niemand wilde hebben. Ze verkochten de pakken in de uitverkoop en wedstrijdzwemsters kochten ze massaal. Sindsdien is hun Uglies-lijn (genoemd naar de pakken die niemand wilde hebben) populair over de hele wereld. Het zwempak wat ik gewonnen had was zo kleurrijk dat de kleuren op mijn kamer in Laos uit mijn beeldschermpje schoten! Zoveel vrolijkheid, daarmee moest ik wel lekker kunnen zwemmen. Dit was wel even wat anders dan mijn saaie zwarte of donkerblauwe badpakken van Speedo.

Toen ik terugkwam van mijn reis ben ik gaan trainen voor Almere. En je begrijpt, in dat zwempak met mijn mooie gebruinde lijf begon ik goed. Toch? Om eerlijk te zijn: ik was wel een beetje sceptisch over het badpak van het merk Dolfin. Het stofje was anders dan een pak van Speedo. Doordat het twee lagen heeft, voelde het heel zwaar. Maar in het water merkte ik daar niks van. Inmiddels heb ik dat pak nog steeds en daarnaast nog heel veel anderen. De zwempakshop – inmiddels www.x-eau.nl – heeft zo ontzettend veel keuze. Want er zijn met de jaren steeds meer vrolijke en mooie pakken bij gekomen, van verschillende merken. Je kunt het niet bedenken of het is er, de gekste printjes komen voorbij. En onder zwemmers wordt het steeds meer een dingetje om in een totaal hysterisch pak te trainen.

Sindskort verkoopt x-eau ook pakken van het Australische merk Funkita. Deze heb ik pas geleden aangeschaft. Het mooie aan Funkita is dat de badpakken allemaal van dezelfde kwaliteit zijn, maar er is wel een verschil in de achterkant van de rug. Zo is er voor elk lijf iets wat het beste zit:

 

funkita-speed-beads-diamond-back

Funkita Diamond back

De bandjes van dit badpak zijn wat waardoor je wat meer stevigheid hebt. De rug is wat meer bedekt met stof waardoor het goed afkleedt. Vooral vrouwen die wat steviger zijn of hier en daar wat zachtere plekjes hebben vinden dit fijn.

 

473776sugar2

Funkita Single Strap

De bandjes zijn smaller gesneden dan de Diamond Back zwempakken. Ze hebben daardoor een vrouwelijk en sportieve look, maar geven ook iets minder steun dan de Diamond Back. Het decolleté is ook iets lager dan bij de Diamond Back badpakken, maar dit pak traint nog steeds hartstikke fijn. Die dunne bandjes kunnen bij enorm brede afgetrainde zwemschouders soms wel heel klein lijken, maar bij mijn lijf gaat het weer reuze goed.

 

funkita-feline-fever-cross-back

Funkita Cross Back

Dit is het nieuwe rugmodel van Funkita, nét iets steviger dan de Single Strap. Dit pak is een pak wat voor iedereen wel werkt. Momenteel zijn er nog maar twee badpakken van. De verwachting is dat de collectie snel zal uitbreiden.

 

Ik heb net even geteld…en ik heb drie Dolfin zwempakken. Die zijn eigenlijk allemaal op na twee jaar en moeten weg…maar ik kan er geen afstand van doen…ze zijn zo leuk!!  Ik heb één Dolfin bikini, twee Funkita badpakken en alledrie de modellen Funkita bikini’s. Ik ben geloof ik verslaafd aan badpakken met leuke prints en vormen! Elke keer als ik een keerpunt maak word ik vrolijk van de kleurtjes die ik zie. Ik zal jullie binnenkort iets vertellen over de bikini’s, want goede trainingsbikini’s zijn ook een vak apart.

1 Comment
  1. Hoi Maryvonne,

    Wat een toffe badpakken! Ik zit even op de zwempakwinkelsite te kijken en vraag me nu af of ze ook fijn zitten als je cup D hebt. Ik heb kledingmaat 40, dus ik moet thuis even gaan meten welke maat ik dan zou hebben. (ik geloof 14 of 16…)
    Heb jij vergelijkbare maten, of juist helemaal niet?
    Groetjes, Sanderijn

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.