Na meerdere succesvolle edities van de Stoere Vrouwen Sporten Running Retreats is het nu tijd voor de fietsvrouwen. In het weekend van 27 mei is het zo ver: ons compleet verzorgd trainingsweekend voor fietsvrouwen, met trainingen en mooie tochten en een clinic van Marijn de Vries!

Als wij zeggen: een prachtige omgeving in het Oosten van Nederland. Met een groep fietsvrouwen, samen op pad. Een weekend in de bossen, inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner. Leuke clinics en workshops waardoor je beter, zekerder en behendiger op je fiets zit en zodoende lekkerder kunt rijden. En trainen op de Holterberg met Marijn de Vries. Wat zeg jij dan?

Voor ons is het een idee waar we al heel lang mee spelen. En nu wordt het eindelijk werkelijkheid. Want in het laatste weekend van mei organiseren we ons eerste Cycling Retreat. Een te gek weekend met fietsvrouwen die allemaal graag de hele zomer op de racefiets zitten. Samen nieuwe dingen leren met je racefiets in de – volgens ons – mooiste omgeving van Nederland. (lees verder onder afbeelding)

fietsvrouwen in een groep op de racefiets

Wat gaan we doen tijdens het fietsweekend

We hebben een compleet programma en dat begint al op de dag van aankomst. We eten al vroeg omdat we die avond willen fietsen in het licht van de ondergaande zon. Een betere manier om elkaar en de mooie omgeving te leren kennen is er niet.

De tweede dag wordt een pittige. Met corestability en fietsgerichte krachttraining. Daarna een leuke techniek en behendigheidsclinic van Astrid en in de middag een training van niemand minder dan Marijn de Vries. Samen met haar de Holterberg bedwingen en dankzij haar tips en tricks lekkerder en zekerder dalen. En reken er maar op dat ze je zowel de steile als de lange kant laat fietsen.

We zetten je flink aan het werk, maar belonen je inzet ook. Want we hebben na deze inspannende dag de masseurs en het lekkere avondeten voor je klaar staan.

Op zondagochtend gaan we iets heel bijzonders doen: een stilterit in het vroegst van de ochtend. Geen geklets, want de natuur is nog wakker aan het worden en wij fietsen er midden in.

 

Voor wie is het fietsvrouwen weekend?

Of je nu een hele snelle of een wat langzamere fietser bent, maakt niet uit. We zetten het hele weekend en elke training zo in elkaar dat het voor iedereen leuk is. Rose fietst mee als hekkensluiter waardoor je je altijd bij haar aan kunt sluiten. En Marijn en Astrid kunnen er een klap op geven zodat ook de snellere vrouwen flink hun best moeten doen. Maar vooral is het weekend zo opgezet dat dingen als afstand en snelheid er niet veel toe doen. Drie dagen fietsen en nieuwe dingen leren wel. En dat vraag al meer dan genoeg van je lichaam en geest.

Het helpt wel als je al wel wat kilometers in de benen hebt. Dus je begin van het seizoen al hebt gemaakt. Is dit je eerste seizoen? Dan heb je nog mooi even de tijd om wat ritten te maken. Wil je daarvoor wat tips, dan helpen we je graag, want we willen niets liever dan met jou de Holterberg bedwingen in mei. (lees verder onder afbeelding)

fietsvrouw op racefiets

Kosten complete weekend € 299,-

We gaan drie dagen trainen in de bossen. Drie dagen die van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in het teken van fietsen staan. Van het sportontbijt tot de pasta in de avond. En alles verzorgd, het enige wat jij hoeft te doen is je fiets en je fietsspullen inpakken en te genieten van wat wij allemaal voor je bedacht hebben.

Het trainingsweekend voor fietsvrouwen bestaat uit:

Avondrit

Core- en krachtclinic

Behendigheidsworkshop

Clinic Marijn de Vries

Stilterit

2 overnachtingen in sportherberg (2 persoonskamer met eigen badkamer, let op je deelt je kamer net als wielrenners in de Tour)

2 keer diner (speciale wensen mogelijk zoals geen vlees of vegan)

2 keer ontbijt

2 keer lunch

2 trainers

massages

begeleiding tijdens fietsritten

… en appeltaart natuurlijk!

Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. inschrijven. Door het beperkt aantal plaatsen voor ons trainingsweekend voor fietsvrouwen hanteren we inschrijving op volgorde van reageren en hebben we als we vol zitten een wachtlijst of organiseren we een tweede weekend.

… en als we het nu toch over fietsen hebben. Lees het blog van Rose over sneller leren fietsen nog even. En natuurlijk moet je ook echt even ons overzicht van fietsvrouwen groepen checken. We hebben alles wat we konden vinden voor je op een rij gezet.

Fietsarmbandje van suéde

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.