Heb jij al een nieuw fietsshirt voor het komende seizoen?

Het is al langer licht en het was ook al een paar keer lekker weer. Hoewel er nog een paar barre dagen aan schijnen te komen, is het toch ook dit jaar weer bijna zo ver: het nieuwe fietsseizoen. De eerste stappen naar een zomer vol fietsplezier. Maar vooral het moment om een nieuw fietsshirt te kopen. Wij hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Heb je vorige week onze fietspakjesdans gezien? We deelden hem al op ons YouTube kanaal, maar we laten hem ook hier nog even zien. Er zit een verhaal achter. Rose en Astrid waren onwijs moe en zeker niet van plan om ook maar iets te doen die dag. Totdat de bel ging en het een pakje van Futurumshop bleek te zijn. Een doos met daarin twee shirts, twee broeken, twee paar zweetshirts én een paar bijpassende sokken. Meteen trokken we ze aan en we werden er helemaal vrolijk van. Vandaar ook dat filmpje.

Een nieuw fietspakje van hoge kwaliteit

Futurumshop heeft twee fietspakjes voor vrouwen. Beide zwart met wit en de ene met een blauw en de ander met een roze accent. Het ontwerp is heel klassiek, maar het materiaal niet. Dat is van hoge kwaliteit. Hierdoor sluit het pakje mooi aan in de taille, bij je mouwen en niet onbelangrijk op je bene net boven de knie. Geen rollade effect bijvoorbeeld. En ook niet zo’n stroeve elastiekenband. Wel een net wat ander materiaal met aan de binnenkant een klein beetje grip. Zowel bij Astrid als bij mij blijft het heel goed zitten.
(lees verder onder afbeelding)


Opvallend was de speciale sluiting van de bretels van de broek. Je kan ‘m open maken. Dat is voor als je gaat plassen. Ik heb er nooit zo’n moeite mee om te plassen als ik fiets, maar voor veel vrouwen schijnt dit schakeltje een uitkomst te zijn. Ook mooi aan de bretels is dat ze naast je borst lopen in plaats van er midden overheen.

Eerlijk? Omdat wij altijd in gesponsorde pakjes hebben gefietst, schrokken we van de prijs. Maar nu we ermee gereden hebben en voelden hoe goed de zeem is en hoe lekker deze kleding zit, vinden we dat het z’n het geld meer dan waard is. Wij hebben het hele pakje, maar alleen het fietsshirtje doet het ook goed op je zwarte broek hoor.

Mooi Merino van Rapha

Soigneren kan je leren en Rapha is misschien wel het merk om dat te doen. Rose heeft een fietspakje van Rapha. En als je het dan over mooi materiaal hebt, dan zeggen wij in koor: Merinoooooo! Want dat is één van de materialen waar de jersey van dit merk van gemaakt is. En merinowol heeft de unieke eigenschap om je lichaam in elke omstandigheid op temperatuur te houden. Is het koud? Dan blijf je warm. Is het warm? Dan voel je je koel. Daar komt bij dat merino niet zo snel gaat stinken en dat het echt mooi om je lichaam valt.

Het design is klassiek. Echt klassiek. De zwarte broek met een gekleurd shirt doet denken aan de oude tijden van het wielrennen. Maar dan wel modern uitgevoerd. Dat merk je aan de lijn in het shirt en de totale uitvoering van de broek.
Rose draagt bewust de L omdat deze mooi om haar sprintspieren valt. De band onderaan zit goed om haar been heen en de naden in de broek complimenteren je vorm en geven de maximale bewegingsvrijheid. Over de zeem weten we te weinig, maar het belangrijkste kunnen we je meegeven: hij is goed, dik waar hij dikker moet zijn en dun waar je meer beweging hebt, zoals in de lies. En… geen vervelende naadjes.
(lees verder onder afbeelding)

Voor het Rapha fietsshirtje van Rose betaal je 140 euro. Flink aan de prijs. Maar je kan je setje van vorig jaar combineren met dat van nu. Maar het is materiaal wat lang meegaat en het design is tijdsloos. Je kan er wel een paar jaar mee fietsen. Tel daar het bijzonder materiaal en de gebruikservaring boven op en dan is het merk de prijs meer dan waard.

Te gekke fietsshirts in de uitverkoop

De grootse zegen van niet meer 20 zijn is misschien wel dat je niet meer elk jaar de nieuwste kleren wilt hebben. Wij besparen enorm veel geld door ook te shoppen in de uitverkoop. En laat dit nu net de tijd van het jaar zijn waarin fietsspullen een stuk goedkoper zijn. Winkels moeten van de voorraad af omdat het spul voor het nieuwe seizoen ook binnen is. Op Wiggle – een onwijs leuke winkel voor echt al je fietsspullen – zagen we een paar mooie shirts.
(lees verder onder afbeelding)

Voor op je zwarte broek is dit tropische fietsshirt echt heel mooi. Het shirt is gemaakt van een technisch materiaal. Dus geen stukken mesh aan de zijkant of iets lichter materiaal op de rug. Daardoor is hij wat goedkoper dan de meer technische shirts. En zolang je geen Tour eetappe gaat rijden kun je hier goed mee fietsen op een zomerse Nederlandse dag. En niet duur, dit fietsshirt kost €36,60.
(lees verder onder afbeelding)

Zwart wit is altijd goed! Want je kan per seizoen, per fiets of per bui je gekleurde accent erbij kiezen. Dit mooie dames fietsshirt is het soort shirt waar je onze Rose gek mee krijgt. Zij houdt van zwart, maar is ook dol op grafische patronen. Het gave vinden we hier dat het niet helemaal een bolletjesshirt is en dat het patroon op de rug uit lijnen bestaat. Stel je dit shirt in het voorjaar voor met je zwarte armstukken en denk daarna even door aan de zomer. Bruine armen, lange tochten. De zon op je huid, de rijwind langs je armen. Zwijmel! Helaas, en dat is het nadeel van de sale, is dit shirt niet meer in alle maten te krijgen.

Wielertruitjes in mooie kleuren

Waarom maakten ze niet zulke mooie kleding toen wij tien jaar geleden begonnen met fietsen? En hoera wat tof dat ze dat nu wel doen. Z

Alleen om de kleuren kunnen we deze niet laten liggen. Bordeaux is zo mooi. En de lijnen van dit shirt vinden we spannend. Hij zal vast heel gesoigneerd op een zwarte fietsbroek staan en je vrouwelijke vorm op een speelse manier benadrukken. Het mooiste zal hij zijn als de kleur van je shirt ook weer terugkomt in je sokken. We gaan alvast voor je op zoek. We vonden hem bij Futurumshop. Dit fietsshirt kost rond de 70 euro en dat zit voor ene deel in het gebruikte materiaal wat extra bescherming tegen uv straling biedt.
(lees verder onder afbeelding)

Materiaal en print, dat is wat dit shirtje maakt tot wat hij is. De kleuren doen optisch iets heel leuks, je lijkt wat breder bij de schouder en dunner bij de taille. En gecombineerd met een zwarte broek staat hij heel mooi door de zwarte rand. Opvallend is het verschil aan materiaal in het shirt. Onder je arm is het dunner bijvoorbeeld waardoor je je warmte kwijt kan. Aan de uiteinden van de mouw met iets meer elasticiteit zodat hij netjes aan sluit. Met 102 euro is dit fietsshirt niet goedkoop, maar dat zit hem in de technische stof. Wij vinden het een mooi en tijdloos shirtje waar je wel wat zomers in fietsen kan.

Dus, aan jullie de vraag, welke vind jij het mooist?

Liefde voor fietsen armbandje

Rose
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.