Wat dacht je ervan? Zullen we samen gaan fietsen? Een mooi rondje door Salland en langs de IJssel? Zet 30 augustus dan maar vast in je agenda, want op die zondagmiddag staan wij met onze fietsen klaar om jou onze mooie streek te laten zien. Stoere Vrouwen Fietsen!

Al een week of twee proberen Astrid en ik samen te gaan fietsen. Iedere keer staat Astrid te springen om een stukje te rijden en laat ik het afweten. Het weer, mijn werk, de boodchappen, een pijntje of welke andere reden dan ook… ik verzon hem. Maar dit weekend, terwijl Astrid op mijn luie stoel zat te chillen en ik op de bank aan het hangen was, sprong ik ineens op. “Kom, we gaan fietsen.” riep ik.

Je moet weten dat we eerder die dag al gezwommen hadden en dat ik hardlopend naar het zwembad toe was gegaan. Dus Astrid dacht dat we een rustig en vooral kort rondje zouden maken. We pakten mijn fietsen, Astrid mijn veldfiets en ik mijn baanfiets en in ons gewone kloffie gingen we rijden. De brug over, dan naar rechts, richting Zwolle de Ijssel volgen. Tot het pontje, daar oversteken en dan via de bossen weer terug. Langs de boeren waar je groente kan kopen – ja ik reed terug met een courgette en bonen in mijn shirt – via het paard van Rhodé weer terug naar huis.
Het was een prachtige zomeravond en we hebben geen moment nagedacht over de snelheid of de afstand die we reden. We zaten daar samen op de fiets omdatwe samen wilden fietsen, samen wilden kletsen en om ons heen wilden kijken en dat is wat we deden. Het ene stukje sneller, dan weer langzamer, soms naast elkaar, dan weer achter elkaar, maar vooral samen.

Onderweg kwamen we van alles tegen, mooie huizen, watertjes, boerderijen en zelfs een camping. “Hee, zullen we daar en keer gaan slapen?” vroeg ik?
“Ja, waarom niet?” zei Astrid.

“Heb jij een tent?” vroeg ik.
“Nee.” zei Astrid.

“Hmmm, misschien heeft Rhodé er wel één.” zei ik en we waren ondertussen al weer een heel eind verder, de camping achter ons latend reden we door. En door. Achter ons voorwiel aan.
Ik weet nog steeds niet hoe ver we gereden hebben en hoe hard ook niet. Wel weet ik dat ik heb genoten, dat deze manier van fietsen precies was wat ik nodig had. Dat salland – de streek waar we wonen – prachtig is én dat ik dat wil delen met jullie.

 

Stoere Vrouwen Fietsen Samen

Daarom heb ik besloten om op 30 augustus samen met wie van jullie maar wil te gaan fietsen. De brug over, naar rechts, langs de camping, via de pont, dan het bos in en langs het paard van Rhodé weer naar huis. Gewoon voor de gezelligheid en omdat het kan.

En na het fietsen gaan we lekker eten bij El Popo, één van onze favoriete restaurants. We maken er een fijne middag van, op de fiets en samen.

Nu kan ik me voorstellen dat je meteen denkt: woooh hoe hard gaan jullie dan? Of hoe ver is het eigenlijk?
En daar heb ik over nagedacht, want ik heb zulke ritjes wel vaker georganiseerd. Het is simpel, we gaan zo hard als de langzaamste fietster. De snellere fietsers in het midden, de nog snellere achterin en de allersterksten rijden langs de groep. Die rijden regelmatig naar voren om te vertellen hoe het er daar aan toe gaat en laten zich dan weer afzakken om voor de groep te zorgen. Op die manier kan iedereen op haar eigen niveau rijden én bijdragen aan de groep. De sterkste fietster helpt de beginner om een fijne dag te hebben.

Ik hoop dat we met zoveel vrouwen zijn dat we twee groepen kunnen maken. Zo kunnen de ervaren fietsters een groter stuk in een wat hoger tempo rijden en de rest kan dan lekker bij mij in het wiel zwaaien naar het paard van Rhodé.

In dat geval denk ik voor mijn groepje aan een ritje van 40 km en de andere groep zal een ronde van 80 ofzo maken.

Wat in iedergeval erg belangrijk is, is dat je ons vertelt op wat voor fiets je rijdt (race of mtb), hoe ver je kan en hoe hard je dat ongeveer doet. Aan de hand van die informatie gaan wij bepalen hoe we de route indelen, of er twee groepen komen etc. Mochten we denken dat de tocht iets te veel van het goede voor je is, dan zeggen we het ook, maar we beloven je dan ook dat we echt nog een keer een ritje organiseren waar je wel ana mee kunt doen.

 

Fiets samen door Salland

Lijkt het je wat? Wil je met ons fietsen? Wees welkom!

Op facebook heb ik een groep aangemaakt voor deze fietstocht. Daar zal ik meer info geven, de route posten, je vertellen over hotels in de buurt, die camping en natuurlijk beantwoorden we daar ook vragen.

Zondagmiddag 30 augustus, zet je die alvast in je agenda?

Oh en belangrijk: maak je vooral geen zorgen over snelheid, we gaan echt uitgebreid inventariseren en kijken hoe we het voor iedereen zo leuk mogelijk kunnen maken.

 

Liefs Rose

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

5 Comments
  1. Wat een superplan! Alleen zit ik dan het hele weekend op een festival met m’n zoontje 🙂 Ik hoop dat het plan een vervolg krijgt 🙂

  2. Heel erg leuk idee! Kan je ook meedoen als je nog nauwelijks fiets ervaring hebt? Of raden jullie het dan af om mee te doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.