Als beginnend fietsgroentje zag Hanneke haar kans schoon om flink te shoppen. Want je moet natuurlijk wel een beetje hip voor de dag komen op je mountainbike. Maar jeetje, zo’n fietsbroek met bretels is nog best ingewikkeld, toch Hanneke?

Een jaar geleden startte ik mijn nieuwe hobby: fietsen. Ik kwam er echter al snel achter dat het niet alleen bij fietsen bleef. Er kon gewinkeld worden! Want bij een racefiets hoort een racefietspakje. En dan het liefste in een beetje leuke kleuren. Passend bij de racefiets? Och, ik heb er geen bezwaar tegen… En dus winkelde ik vrolijk verder. Op zoek naar het perfecte pakje, in de perfecte kleuren.

De kleuren moeten niet te leuk zijn trouwens, want dat kleedt dan weer niet af. Die pakjes zijn vooral strak. Een hele zoektocht dus! En dan heb je alleen nog maar een shirt. De perfecte broek met perfecte zeem is weer een heel ander verhaal…

Een poosje geleden vond ik dan dé fietsbroek. Een “echte”. Als in: broek met bretels. En dan had ik ook nog eens een officieel vrouwenmodel, waarbij de bretels tussen de voorgevel in kruisen in plaats van eroverheen. Professioneler kon het niet dacht ik.

Trots hing ik de broek op een hangertje. Ideaal joh, die bretels! Ik kon nauwelijks wachten tot de volgende zondag. Dan mocht ik hem aan!  De betreffende zondag stond ik dus zeer vrolijk naast mijn bed. Al na 5 minuten lag ik – iets minder vrolijk – op de grond.

Er ging iets mis met een broekspijp en een schouderband. Na nog een keer proberen had ik het middenstuk over de linkerborst. Dat zag er ook niet echt professioneel uit. De volgende poging leek goed te gaan, alleen was het voorpand een rugpand. De broek zat verkeerd om.

Ik besloot het grondiger aan te pakken, legde de broek op het bed en bestudeerde de vormgeving nog eens goed. Dit hielp. Bij de volgende poging zat de broek perfect. En toen zag ik mijn ondershirt nog op het bed liggen…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.