Sportieve doelen stellen voor 2016: Hanneke dacht er serieus over na. Aan de hand van de SMART-methode kwam ze er al snel achter dat de mogelijkheden eindeloos waren. En toch werd ze nergens écht enthousiast van. Een lastig dilemma…

Vanaf het moment dat ik voor het eerst nadacht over mijn sportieve doelen voor 2016, werd ik zo’n beetje elke ochtend wakker met een ander idee. Ik was vol goede moed begonnen aan mijn zoektocht naar Specifieke, Meetbare, Acceptabele, Realistische en Tijdsgebonden doelen. Zal ik de Maratona  gaan fietsen, of een andere grote cyclo? De Eigertrail lijkt me wel een mooie trail om te gaan lopen, of pak ik dit jaar toch een marathon mee? Een triathlon is ook een optie, ik heb nu tenslotte een racefiets…

Mogelijkheden genoeg dus. Met bij elke optie eigen uitdagingen en potentiële ‘wow’-ervaringen. En toch, toch werd ik er niet écht enthousiast over.

Totdat mijn vriend en ik op een zondagochtend over mogelijk te rijden toertochten spraken. Er bleken er wel een paar op ons verlanglijstje te staan. Zouden we dit verlanglijstje dan niet kunnen uitbreiden? En uiteindelijk in 2016 alle provinciën van Nederland aandoen tijdens een toertocht op de racefiets of mountainbike?   Twaalf maanden en twaalf provinciën. Past precies!

Overal in het land worden elke week tochten georganiseerd. Enthousiaste vrijwilligers van lokale wielerverenigingen zijn daar hartstikke druk mee. MTB-tochten gaan dan ook nog eens vaak door een gebied dat normaal niet is opengesteld voor mountainbikes. Zo kom je dus gegarandeerd op de mooiste plekken van Nederland.

En was dat gelijk niet één van de redenen waarom ik begonnen ben met fietsen?  Om meer te zien van de omgeving?  Dat, en meer tijd doorbrengen met mijn vriend? Deze twee redenen kwamen heel mooi samen in ons twaalf provinciën toertochtplan. Even was ik nog bang dat het saai en niet spectaculair zou zijn, maar die gedachte heb ik snel losgelaten.

Ik ga fietsen in 2016! Over de Drentse hei, en door de Limburgse heuvels.  Door het Groene Hart en langs de Friese meren.  Over de singletrails van de Loonse en Drunense Duinen, door de bossen van de Veluwe… door heel Nederland! Hebben jullie nog tips voor me?

Liefs,
Hanneke

1 Comment
  1. Op Hemelvaartsdag wordt in Groningen elk jaar de noorderrondrit georganiseerd! Verschillende afstanden. soms best een barre, maar ook hele mooie tocht! Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.