Het is herfst en het seizoen is nog erg mooi. Daarom willen wij eigenlijk wel een weekendje weg, lekker fietsen in de herfst over wegen en paden waar we nog nooit geweest zijn. Maar waar gaan we heen? Rose geeft wat tips, maar pas op want voor je het weet rijd je met een fullface helm over een downhill parcours in Duitsland.

Één van de fijnste dingen aan fietsen zijn wel de seizoenen. Toen ik nog maar net begon, woonde ik nog in Amsterdam en had jaarlijks moeite met het najaar en de winter. Die donkere periode met slecht weer duurde mij te lang en ik was soms wel een beetje somber. Hoe anders was dat toen ik ontdekte dat fietsen in de herfst en winter gewoon kon. Ik leerde nu al die mooie wegen, lanen, bomen, boerderijen en weilanden kennen terwijl de bladen van de bomen vielen en de gure Oostenwind over het kale landschap woei.

Ik ontdekte dat ik met gemak door de donkere maanden kon fietsen en dat ik één met met omgeving was, in welk seizoen dan ook. Maar ik ontdekte ook dat ik in de herfst en winter wel af en toe wat extra inspiratie nodig had om te gaan fietsen, want zo vanaf de bank zag het er buiten best guur uit. Ik kwam erachter dat de herfst de uitgelezen tijd was om op avontuur te gaan, want door ritjes in andere delen van het land te plannen en deze samen met mijn vrienden in het weekend te doen, kwam ik mooi van de bank af. En dat is waarom we in de herfst beginnen over mooie fietsroutes in Nederland, België en Duitsland, want verandering van spijs doet eten en verandering van gebied doet fietsen. Kom, we gaan leuke dingen doen deze herfst!

 

Mountainbiken

Heb je een mountainbike of modderfiets? Dan hoef je je niet te beperken tot het rondje in de buurt. Een dagje mountainbiken begint met het vroege opstaan, de auto inladen, koffie drinken terwijl je de straat uitrijdt. Aangekomen bij de route of toertocht van die dag trek je je fietsschoenen aan, zet je je helm op en je bent klaar voor een paar uur fietsplezier. Het is reuze leuk om samen met je vriendinnen er op uit te gaan.

 

NTFU toertochten kalender

Naast de bestaande mountainbikeroutes die je het hele jaar kunt fietsen, zijn er in de herfst en winter veel leuke toertochten. Deze ritten worden vaak door lokale fietsclubs georganiseerd en brengen je langs de mooiste plekjes.
Een overzicht van de toertochten vindt je op de kalender van de NTFU. Je kunt zoeken op afstand, het soort tocht en het deel van het land waar je wilt fietsen. Als je de data van de herfstvakantie invoert krijg je precies een overzicht van de tochten tijdens die week.

Kijk ook even op de rest van de kalender, er staan mooie tochten in: de Swolsebos Tocht, de Rabo Eper bossentocht,  de Parel van Drente, Halloween Nightbike of de Mountainbike Mania en natuurlijk de Ladies Only MTB tocht van Last Gear, want dat is de must-go-to-tocht voor elke fietsende vrouw. De mountainbike vereniging in Eerbeek organiseert deze tocht elk jaar en specialiseert zich in een prachtige route. Het rondje is zo goed opgezet dat gevorderde en beginnende fietsers makkelijk met elkaar op kunnen rijden. Langs elk moeilijk en technisch stuk loopt er ook een makkelijker pad. Hierdoor is deze tocht ook heel goed te doen met de crosser.

>> Lees ook: MTB’en met de vrouwen van Last Gear

 

Fietsen in België

Als er één land is waar het wielrennen dag in dag uit door gaat, dan is het België wel. Het is zo’n beetje de nationale sport! Meest typerend zijn de veldritten in de winter en de klassiekers in het voorjaar. Vies weer en een harde koers, dat is België op haar best. Daarom is het land ook perfect om te fietsen in de herfstvakantie. Alleen is de moeilijkheid wel dat we er echt de weg niet weten en dus ook niet op de hoogte zijn van de mooiste rondjes. Daarom gebruiken wij het liefst de routes van Grinta! – het Belgische blad over fietsen, voor zowel wielrenners als toerfietsers. Op hun website hebben ze ook een online agenda met fietstochten in zowel België als de omliggende landen.

Het is erg leuk om een paar dagen naar Antwerpen te gaan een paar routes rondom die stad te fietsen en ‘s avonds lekker te genieten van de stad. Kan je ook andere delen van het land aandoen. Rose wil heel graag nog een keer de Belgische kust affietsen  maar een weekendje Brussel spreekt ons ook wel aan.

 

Fietsen op de Cauberg

Het absolute fietsvrouwen geluk bestaat uit fietsen en lekker chillen. Het is reuze leuk om er een weekend op uit te trekken om te fietsen, maar hoe lekker zou dat zijn als je het combineert met een bezoek aan een Spa? In Limburg op de Cauberg zit een Thermae 2000 en wij vinden dat de perfecte locatie. Je kunt er prachtig fietsen namelijk. De route van de Amstel Gold is het hele jaar uitgestippeld voor fietsers en je kan bij de Amstel Gold Experience een registratiechip lenen om te meten hoe snel je de route doet. Fiets je een beetje door? Dan maak je kans op een plaats in het klassement. Ideaal is een lang weekend, op vrijdagochtend vertrekken. Even de benen lostrappen. Op zaterdag de Amstel Gold Route rijden, op zondag naar de Spa en maandag weer naar huis.

 

Heb jij nog leuke tips? Toertochten, mooie routes of bijzonder fietsgebied? Vertel het ons, want de herfst telt genoeg fietsdagen en anders de winter wel!

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar de Body & Fit shopFuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.