vrouw op racefiets met helm

Veel beginnende fietsters denken er in de eerste instantie niet over na. Je gaat fietsen, kleedt je om, pakt je helm en dan… Waar laat die staart nou? Knip je hem af? Frommel je hem weg? Hoewel fietsen geen mode show is willen wij er wel graag leuk uit zien.

Sommige vrouwen laten hun haar los hetgeen na een ritje op de fiets resulteert in een Loekie de Leeuw kapsel. Niets mis mee, maar wel zuur als je net bij die ene leuke man in het wiel gaat rijden.

Dus de vraag is: waar laat je je staart? Simpel: Op je hoofd natuurlijk!

Maar toch geven we je graag wat tips

Zoals door het achtergat van de riempjes van je helm. Dat ziet er al een stuk beter uit, maar het is ook een enorm gefriemel. Niet elke helm leent zich hiervoor. Maar de merken Giro en Bell wel.

Tip 1: draag je staart laag in je nek, onder de bandjes van je helm. Het enige nadeel is wel dat het warm is en je een zweetstaart krijgt. En heb je echt lang haar dan ligt het ook nog op je rug.

Tip 2: ga naar de kapper. Sommige vrouwen gaan voor kort, maar dan krijg je wel van die rechtop staande plukjes haar die uit je helm komen. Rose had een tijd een soort matje, dat vond ze lekker in de winter tijdens het fietsen in het bos. Haar pony had ze onder een koersklakje (een wielrenpetje), zo kreeg ze geen Loekie de leeuw en ook geen plukjes.

Tip 3: een knotje is ook een optie. Wielrenster Marit Huisman deed dat toen ze de Giro reed: “Ik werd gek van dat haar” vertelt ze.

Tip 4: een vlecht, maar let dan wel op dat je niet invlecht want dan krijg je een wiebelhelm of eentje die scheef zit. En bij een vlecht, korte plukken en wat tegenwind krijg je alsnog het cyperse kat effect. Daarom dragen sommige vrouwen een band in hun haar, maar dat is dan wel weer heel warm. Een paar speldjes doen de truc ook.

Toch is en blijft de klassieke staart het allerleukst. Niets is zo charmant als een groep fietsende meiden met van die wapperende staarten uit hun helm. Bij de wedstrijdvrouwen is het helemaal leuk. Als ze in een flits voorbij rijden zien we door hun afgetrainde lichamen niet altijd direct dat het een meisje is, maar dan zien we een staart en glimlachen we: “Stoertje” denken we dan.

Marijn de Vries schreef voor HP De Tijd een stukje over het geheim van de staart in het damespeloton, zij herkent sommige rensters aan hun haar. Rose en Jeanine hebben tijdens het fietsen van wedstrijden een hele andere ervaring met staartjes en vooral de staart van het peloton waar ze met moeite aan blijven hangen. Rose lost vooral en zag daarom dat wielrennen niet zitten, maar Jeanine zet nog steeds door. Daarover vertelt ze deze week meer.

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor linkjes naar de sport webshops FuturumshopWiggle. en Decathlon. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & KamillefonQCoolBlue en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

(foto: Karla Hari)

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment
  1. Hey weten jullie misschien fietshelmen met een gat achter in zodat er dus een hoge staart in kan (een dames fietshelm) ik kan zelf niks vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.