Wat voor Marloes ooit begon als een leuke training voor haar werk als marketeer en ondernemer, werd een goedlopende online shop in fietskleding voor vrouwen: Ingeklikt. Ze omschrijft haar collectie als vrouwelijk, opvallend en toegankelijk. Dat snappen wij wel, want onderweg pik je de fietsvrouwen er zo uit die in een outfit van dit merk rijden. 

Heel makkelijk verliep het allemaal niet, de beginfase van Ingeklikt. De site ging in juli online, toen het fietsseizoen al in volle gang was. “Ik had m’n zaken nog lang niet op orde. Het liep ontzettend traag met de samples en daardoor had ik pas in oktober de eerste voorraad. Er gebeurde weinig in de winkel, en ik heb echt wel even getwijfeld om weer in een nieuwe collectie te investeren. Niet zo’n beste start”, bekent Marloes, die een flink risico nam door nog meer van haar eigen spaargeld in haar webshop te steken.

 

“Het aanbod fietskleding voor vrouwen was duur en niet mooi”

Veel van haar vrije tijd ging op aan Ingeklikt. Want dat ze een gat in de markt had met haar mooie fietskleding voor vrouwen, daar twijfelde Marloes niet aan. “Zelf fietste ik pas een aantal maanden. Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie outfit maar kon niets vinden. Het viel me op dat het aanbod vooral duur en niet mooi was. Ik ben me toen gaan verdiepen in de mogelijkheden van een eigen webshop. Mijn marketingachtergrond en mijn liefde voor het fietsen kwamen heel mooi samen in dit project. Maar dan nog moet je een beetje geluk hebben om een blijvertje te worden.”

>> Lees ook: Review Rapha Cargo Short – de fietsbroek met zakken

En geluk had ze zeker! Hoe tof is het als je zomaar een mailtje krijgt van een trendwatcher. “Of ik beeld kon aanleveren. Dat heb ik gedaan, en een paar weken later stond ik met mijn fietskleding voor vrouwen in Volkskrant Magazine! Super gaaf natuurlijk, maar ik was dat jaar al begin mei door m’n voorraad heen omdat ik die flinke boost niet had voorzien. Mijn leverancier kon pas over 8 weken nieuwe voorraad leveren, terwijl het aantal bestellingen bleef groeien. Gelukkig vonden mijn klanten hun nieuwe aankoop het wachten wel waard. Het was wel even flink doorwerken want ik deed toen echt alles zelf. Nou ja, behalve het naaien dan.”
(lees verder onder de afbeelding)

vrouw op tijdritfiets

“Ik was gelijk verliefd toen ik op de racefiets zat”

Tegenwoordig is het wat meer schipperen nu het klantenbestand steeds groter wordt en Marloes overweegt haar collectie toch iets verder uit te breiden. En er moet natuurlijk ook zelf gefietst worden. “Dit is pas m’n derde jaar op de racefiets. Het was destijds de enige manier om mijn vriend af en toe te zien. Hij was in voorbereiding op de Ironman en trainde daarom heel wat uren. Ik was gelijk verliefd toen ik op de fiets zat. Het gevoel van vrijheid in de natuur herkende ik van het paardrijden. Ik miste het buitensporten, want hardlopen deed ik ook al een tijdje niet meer vanwege een hardnekkige blessure.”

>> Lees ook: Waar je als fietsvrouw met overgewicht tegenaan loopt

Van snelle tempo ritjes tot lange dagtochten, Marloes doet het allemaal. “Ik rijd niet echt met een plan of doel. Gewoon waar ik op dat moment zin in en tijd voor heb. Ik zou nog wel een keer in de bergen willen fietsen. Het uitzicht, de stilte… dat lijkt me fantastisch! Maar toeren met m’n vriend door Nederland vind ik ook al helemaal leuk. Dan maken we er echt een dagje van, inclusief uitsmijter, ijsjes en fotoshoots voor Instagram. Georganiseerde tochten doe ik trouwens ook wel. En zo af en toe vind ik het ook heerlijk om een rondje flink op tempo knallen.”

fietsvrouwen in damesfietskleding van ingeklikt

“Er moest gewoon speciale fietskleding voor vrouwen komen”

Hoe leuk is het om andere fietsvrouwen te zien in jouw eigen fietskleding. “Daar geniet ik misschien nog wel het meeste van, van al die blije klanten. Dat bevestigt ook echt mijn gevoel dat er speciale fietskleding voor vrouwen moest komen. Juist omdat ik bijna alles zelf doe, heb ik veel contact met vrouwen. Ook om feedback op te halen trouwens, dat vind ik heel belangrijk. Ik word oprecht blij als ik weer foto’s toegestuurd krijg. Zo tof dat ik op deze manier fietsvrouwen kan motiveren en mag bijdragen aan hun fietsplezier.”

>> Lees ook: Je conditie opbouwen op de racefiets met deze tips

Dat plezier motiveert Marloes weer om door te gaan met Ingeklikt. Ambities genoeg voor de toekomst. “Zo wil ik heel graag wat meer maatwerk kunnen leveren, zodat ook de langere vrouw bij mij terecht kan. En natuurlijk wil ik blijven groeien, zowel in aantal klanten als in productaanbod. Voorlopig koop ik niet al te veel voorraden in, daar zitten nog wel teveel risico’s aan. Gelukkig kan ik het nu goed combineren met mijn betaalde baan. Of ik er ooit van kan leven? Ik weet het niet. Het zou wel mooi zijn maar nu is het vooral nog een hele leuke hobby.”

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar FuturumshopWiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Hoodie Veloist – leuke kleding voor fietsvrouwen

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.