Wasmiddel ruikt in de fles anders dan op je kleren en dat kan lastig zijn. Ik stond zojuist in de supermarkt aan flesjes te snuffelen. Wel zes verschillende soorten Robijntje, dus ik heb ze alle zes staan beruiken.

Het zit zo, jaren geleden – toen de Giro in Amsterdam was – stond ik bij een ploegenbus te kijken en het viel mij op dat die jongens allemaal zo lekker roken. Een bijzondere geur, niet scherp maar ook niet zoetig. De volgende dag ben ik weer gaan kijken bij de bus om te ruiken. Wat lekker!

>>Nooit meer stinkende sportkleren, met deze tips

Niet veel later word ik op de fiets ingehaald door een meneer en ik ruik dat luchtje. Ik zet aan en met een rood aangelopen hoofd vraag ik hijgend aan de meneer of hij me kan vertellen welke olie hij op zijn benen smeert. Hij kijkt enigszins geschokt, zet aan en mompelt dat hij dat niet doet. Dezelfde week sta ik in fietsenwinkels dopjes van flesjes te draaien om te ruiken aan olie. Sommige zijn gesealed en stiekem maak ik het los, ik moet ruiken!

 

Wielrenners stinken niet

In de trein naar Amsterdam vang ik de lucht weer op en schuif dichter richting de meneer die zo ruikt. Ik kijk naar hoe hij gebouwd is, of hij het lichaam van een duursporter heeft en dat is het geval. Nog even ruik ik en de meneer kijkt me aan. Ik kan wel door de grond zakken! Sinds die Giro ben ik een mannensnuifster geworden. Wat gênant!

Ik laat het los, ik stop met het zoeken naar de geur van de Giro. Het kan zo niet verder. Het houdt me nu al jaren bezig.

>>Zo haal je het maximale uit je fietsseizoen

Totdat ik op de fiets een prof tegenkom. We raken in gesprek en ik rijd een stukje met hem op. We gaan over een prachtige laan met knotwilgen en dan rechtsaf tegen de wind in. En dan… ineens! Ik ruik de geur van de Giro!

 

Het wasmiddel voor mijn fietskleren

“Hee, wat smeer je op je benen? Je ruikt naar de Giro! Ik ben al een jaar op zoek naar deze lucht!” roep ik uit terwijl ik in D3 in zijn wiel hang. “Ik smeer niet, misschien is het mijn wasmiddel? Ik was met Robijntje.” Antwoordt hij terwijl hij linksaf slaat waar ik rechtdoor moet.

Robijntje, de geur van de Giro. Nu maar hopen dat het snel in de bonus komt.

 

Liefs, Rose

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Elke blogger en website is je verplicht dit te vertellen: koop je iets via de linkjes op onze site, dan krijgen wij daarvoor vaak een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor linkjes naar Futurumshop, Decathlon en Wiggle. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & KamillefonQCoolBlue en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

 

Cycling is my life T-shirt voor vrouwen die fietsen

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.