Om 24 uur achter elkaar op een mountainbike te zitten, moet je toch minimaal buitenaards zijn. Maar nee hoor, Annabelle (36) bleek gewoon een mailadres te hebben en zo hadden we al gauw een lijntje. Want iemand die zoiets indrukwekkends doet, die willen we op onze site!

“In totaal heb ik 262 kilometers afgelegd tijdens de Gulbergen24 in Nuenen. Het was echt heel bijzondere ervaring! Ik was de beste vrouw en in het totaalklassement eindigde ik nog halverwege. Volgend jaar ga ik weer zoiets doen, maar dan tijdens de Lakebike24 in Best. Zelfde concept maar het parcours ligt mij net iets beter omdat het deels mijn thuisronde is. Ik ga er alles aan doen om tijdens deze race eerste te worden want dan mag ik mezelf Nederlands Kampioene 24 uurs solo noemen. En dat is toch wel erg tof.”

“Het is wel duidelijk dat mountainbike echt mijn sport is hè? Sowieso ben ik graag in de bossen, het liefst dagelijks. Niet alleen om te mountainbiken, ik wandel ook graag. In de bergen maak ik ook graag mooie tochten. En in de winter sta ik op de ski’s. Maar vaste prik elke week zijn mijn trainingsuren op de mountainbike. Gemiddeld 8-10 uur train ik zodat ik in de zomermaanden mooie marathons kan rijden in binnen- en buitenland. Voor de duurtraining stap ik ook wekelijks op de racefiets, en ik loop in de wintermaanden ook nog hard.”

“Dat ik ooit ben gaan sporten, is niet eens een punt van orde geweest thuis. Het hoorde er gewoon bij. Als klein meisje ging ik vaak mee met mijn vader naar het voetbalveld. Heerlijk vond ik dat! Toen ik oud genoeg was, ging ik op hockey. Liever wilde ik voetballen maar dat was in die tijd nog niet normaal voor meisjes. Het tactische hockeyspelletje was nog wel leuk, maar die tuttige rokjes vond ik niks. Al snel ben ik gaan keepen. Dit bleek een goede zet want ik had talent. Ik was heel fanatiek en perfectionistisch. Nog steeds is dat mijn drive trouwens.”

“Sinds ik mountainbike – nu zo’n 8 jaar – ben ik alleen nog maar fanatieker geworden en is m’n drive nog meer gegroeid. Ik doe iets waar ik heel gelukkig van word. Mensen zullen mij vast stoer vinden, maar ik ben daar eerlijk gezegd niet mee bezig. Vrouwen zijn sowieso dun bezaaid in deze wereld. Ik train bijna altijd met mannen en fiets vrijwel uitsluitend off road. Natuurlijk sta ik ook wel eens te bibberen bij een technische afdaling of te juichen als een klein kind als ik netjes beneden ben. Ik durf mijn grenzen wel te verleggen. Dus in dat opzicht ben ik toch wel stoer.”

“Ik heb trouwens het geluk dat ik in een team zit, dat werkt heel stimulerend en motiverend. Ook tijdens die race: mijn teamgenoot en ik zijn de uitdaging samen aan gegaan onder begeleiding van een andere teamgenoot met aanhang. Ook mijn grootste concurrente (en tevens goede vriendin) deed mee. Het gaf echt een sfeer van saamhorigheid: Iedereen moedigde elkaar aan en hielp elkaar door de race heen. In de nacht was ik gelukkig fris en helder. De vrouw met de hamer zag ik pas 2 uur voor het einde. Ik had gruwelijk veel pijn in mijn schouders, maar een paar knuffels van teamgenoten, M&Ms en de wetenschap dat ik eerste stond hebben me er doorheen gesleept.”

“Sporten werkt ook wel relativerend hoor. Het is net als het echte leven. Soms heb je een teleurstelling te verwerken en soms voel je je euforisch. Als ik dan midden in een wedstrijd of tijdens een zware training zit te ploegen, dan moet ik wel eens om mezelf lachen dat ik me zo druk zit te maken. Duurtrainingen voor mij ideaal om mijn gedachten op orde te krijgen. Dan kies ik het liefst zo veel mogelijk rechte paden zodat ik niet op verkeer hoef te letten en lekker kan nadenken. Bovendien vind ik het ook gewoon belangrijk om gezond te leven.”

Met dank aan Connie Sinteur voor de prachtige foto van Annabelle! 

monique rotteveel online shop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.