Of het nou een bikkelharde training is of een lekker rustig rondje op de racefiets. Anne Loes Kokhuis vindt het allemaal even lekker. Ze heeft een voorliefde voor de racefiets, werkt als manager Commerciële Zaken bij de KNWU én reed zelfs nog een jaar mee in het vrouwenpeloton.

“Dat jaar in het peloton, en ook het voorbereidingsjaar, had ik niet willen missen. Alle trainingen moest ik om mijn fulltime baan heen plannen zodat ik goed mee kon in het peloton. De gedrevenheid en kracht die ik toen had en alle ervaringen hebben mij een rijker mens gemaakt. Ik ben mijzelf zo vaak tegen gekomen. Na een valpartij, na blessures, na een slecht gereden wedstrijd… Om dan weer opnieuw de motivatie te vinden, weer door te gaan en niet op te geven, daar ben ik heel trots op.” (lees verder onder afbeelding)

FullSizeRender (4)

“De liefde voor de fiets is ontstaan toen ik in 2009 de Alpe d’Huzes ging doen. Als voorbereiding daarop heb ik allerlei tochten gefietst en ontdekte ik hoe gaaf het wielrennen is. Ik kwam vijf keer boven en besloot al vrij snel dat ik in 2010 die zes wilde halen. Dat is gelukt en het fietsen heb ik dus nooit meer opgegeven. In de wintermaanden doe ik ook wel andere dingen hoor. Mountainbiken, veldrijden, zwemmen en hardlopen. Net waar ik op dat moment zin in heb. Zo ook met de trainingen, de ene keer mat ik mezelf enorm af terwijl ik de keer erna weer heel erg geniet van een rustig rondje.”

“Al voordat ik ging fietsen, was ik sportief. Ik kan me eigenlijk niet anders herinneren dan dat ik heb gesport. Mijn ouders hebben ook altijd gesport dus ik denk dat ik het met de paplepel ingegoten heb gekregen. Via dwalingen over een tennisbaan, in een zwembad en op een hockeyveld zit ik nu dus op de racefiets. Niet sporten is voor mij geen optie, dan word ik namelijk heel onrustig en daar wordt niemand in mijn omgeving blij van. Het is voor mij een cadeautje. Vooral omdat ik ook wel wat blessures heb gehad en me dus heel goed realiseer hoe mooi het is om buiten actief te zijn.” (lees verder onder afbeelding)

IMG_0759_sRGB (1)

“Voldoening, trots en zelfvertrouwen. Dat is wat ik uit het sporten haal. Ik kan heel blij zijn met mijn prestaties op mijn niveau. Het stellen van uitdagende maar realistische doelen stimuleert mij enorm. Er zijn genoeg meiden die sneller, sterker en beter zijn. Daar probeer ik mij niet op te richten (en dat gaat steeds beter). De voldoening van het behalen van doelstellingen is verslavend. ik zie mezelf niet als stoere vrouw. Ik geniet heel erg van wat ik doe. Dat is niet stoer, daar mag ik me gewoon heel gelukkig mee prijzen.”

Vanavond Fietsen? Bestel voor 15u!

 

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.